SON DAKİKA 

- Erzurum’da kıskançlık dehşeti: 2 ölü
- Erzurum'da 6 köy virüs nedeniyle karantinaya alındı
- Erzurum'a şehit ateşi düştü
- Karasu'dan kara haber geldi
- Elazığ'da deprem: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
- Dadaş'ın yeni rakibi Trabzon oldu...
- İranlı kadının makatından uyuşturucuyu çıktı
- Sayısal Loto Erzurum'a çıktı!
- Suriye'den Erzurum'a acı haber geldi
- Erzurum'da 3 kişi sobadan zehirlendi
Trafikte yeni dönem! Tüm araçlara takılacak...
![]() |
Anasayfa'ya Dön |
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Tüm GÜNDEM Haberleri | 06.06.2017 17:03:00 |
'İnreraktif Uyarı ve İnteraktif Denetim Sistemi' ile trafikte yeni bir dönem başlayacak.

RADARHABER / ERZURUM
Her gün 13 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazalarının minimum düzeye indirmek için geliştirilen 'İnreraktif Uyarı ve İnteraktif Denetim Sistemi' ile trafikte yeni bir dönem başlayacak. Türkiye motorlu taşıt kullanımının en yaygın olduğu ülkelerden biri. Hal böyle olunca trafik ve trafiğe bağlı kazalar da kaçınılmaz bir hal alıyor.
TÜİK verilerine göre sadece geçtiğimiz yıl 186 bin 999'u ölümlü ve yaralanmak olmak üzere yaklaşık 1 milyon 400 bin kaza yaşandı. Rakamların bu denli ürkütücü boyutlara ulaşmaması için alman önlemler elbette var ama Hız Denetleme Sistemi (HDS) ve Trafik Denetleme Sistemi (TDS) maalesef soruna çözüm getiremiyor.
Habertürk'ten Can Mete'nin haberine göre son 11 yılda her gün ortalama 13 kişinin hayatını kaybettiği kazaları minimum düzeye indirmek için Emniyet Genel Müdürlüğü ve İstanbul Ticaret Üniversitesi arasında yeni geliştirilen bir uygulamanın protokolü imzalandı.
Trafikte yeni bir dönemi başlatacağı belirtilen 'İnteraktif Uyarı ve İnteraktif Denetim Sistemi' sayesinde sürücülere yol, hava ve trafik durumuna dair bilgiler verilecek. Aynı zamanda hız ayarlamalarına dair uyarılar verecek sistemin kazaları minimize etmesi bekleniyor.
EN BÜYÜK ETKEN İNSAN FAKTÖRÜ
Konuyla ilgili açıklama yapan TBMM Ulaştırma, Bayındır, İmar ve Turizm Komisyonu Sözcüsü Ak Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, projenin henüz başlangıç aşamasında olduğuna dikkat çekerek, "Trafik kazalarında insan faktörünün oranı yüzde 98. Bunu azaltmanın iki yolu var. Birincisi insanlarda kurallara uyma bilinci uyandırmak, yani onları eğitmek. İkincisi denetim yapmak. Denetimi yüzde yüz oranında yapacak insan gücü yok. Bu noktada elektronik denetime ihtiyaç duyuyoruz.
Denetimi sağlayacak olan bu sistem araçlara takılıyor ve interaktif olarak kaza noktalarını, hava ve trafik artlarını sürücüye mesaj yoluyla bildiriyor. Araçların GPS aracılığıyla hız takibi yapılıyor ve sürücü gerekli durumlarda uyarılıyor. Eşzamanlı olarak bilgiler Meteoroloji, Karayolları, emniyet ve Jandarma arasında ortak oluşturulacak merkezde toplanıyor. Bu proje hayata geçtiği takdirde HDS ve TDS gibi sistemlere gerek kalmaz" dedi.
En Son Haberler
-
FETÖ elebaşı Fethullah Gülen öldü Gülen'in ölüm haberini yeğeni Ebuseleme Gülen ve FETÖ terör örgütüne yakın internet siteleri de doğruladı.
-
Erzurum uçmak istiyor! İmza kampanyası başlatıldı change.org’da ‘Sahipsiz Şehrin Sakinleri Uçak İstiyor!’ başlığı ile kampanya başlatıldı.
-
Vali Çiftçi; “Bereket sofrasına ortak olalım” Vali Çiftçi'ye sunum yapan Vakıflar Bölge Müdürü Murat Uslu, 7 ilde iftar verildiğini belirtti.
-
Dilenciler akın akın Erzurum'a geliyor! Dilenciler, Ramazan ayının yaklaşması ile birlikte başka şehirlerden Erzurum’a akın ettiler.
-
CHP'li Başkan'dan Atmaca hakkında suç duyurusu Mustafa Atmaca hakkında, CHP İl Başkanı Serhat Can Eş suç duyurusunda bulundu.
-
Hasan Cengiz Dadaş oyun havalarına eşlik etti... Avrasya Yerel Yönetimler Birliği Başkanı Hasan Cengiz, önemli açıklamalarda bulundu.
-
Hasan Cengiz yargıya gidiyor Hasan Cengiz, aleyhinde başlatılan karalama kampanyasını yargıya taşıyacak.
-
Erzurum’da STK’ların THY tepkisi Erzurum’a düzenlenen uçak seferlerinin azlığı, ortaya çıkan olumsuzlukları ve...
-
Erzurum’da ormanlık alanlara girişler yasaklandı Erzurum’da yangın riskinin önlenmesi amacıyla ormanlık alanlara girişler yasaklandı.
-
Başkan Uçar öğrencilerle çöp topladı Öğrencilerden örnek çevre farkındalığı...- Belediye başkanı ile birlikte çöp topladılar.