![](http://www.radarhaber.com/images/arrow-sondakika.png)
- Erzurum’da kıskançlık dehşeti: 2 ölü
- Erzurum'da 6 köy virüs nedeniyle karantinaya alındı
- Erzurum'a şehit ateşi düştü
- Karasu'dan kara haber geldi
- Elazığ'da deprem: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
- Dadaş'ın yeni rakibi Trabzon oldu...
- İranlı kadının makatından uyuşturucuyu çıktı
- Sayısal Loto Erzurum'a çıktı!
- Suriye'den Erzurum'a acı haber geldi
- Erzurum'da 3 kişi sobadan zehirlendi
Android kullanıcılarına çok önemli uyarı!
![]() |
Anasayfa'ya Dön |
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Tüm DÜNYA Haberleri | 01.09.2015 13:24:00 |
![Android kullanıcılarına çok önemli uyarı!](http://www.radarhaber.com/uploaded/haberler/19/buyuk/1441117586_2.jpg)
RADARHABER / ERZURUM
Dünyanın en büyük arama motoru olan ve ama arama motoru olmanın dışında bir çok alanda dünyanın teknoloji zirvesine oturan Google’ın mobil cihazların kullanması için uygulama paylaşımı ve satışı yaptığı Google Play gizli tehlikelerle dolu. Profil oluşturan hemen herkes Google Play’e geliştirdiği APK ismi verilen dosyayı yükleyebiliyor ve başka kullanıcıların indirmesini sağlayabiliyor.
Dijital Gelecek Hareketi temsilcisi Engin Dinç bu konuya değinerek Google Play’de karşılaşılabilecek tehlikeler konusunda kullanıcıları uyardı. Dinç: “Özellikle sağlayıcısı güvenilir olmayan mobil yazılımlar kurulum sırasında kullanıcıdan bazı izinler istiyor. Kullanıcı da bu programı kullanabilmek için ne izni istendiğine dahi bakmadan bu izni veriyor. Bu izni alan yazılım da mobil cihazı istediği gibi kontrol edebiliyor; hafızadaki dokümanlara, SMS ve görüşme kayıtlarına, GPS üzerinden konum bilgisine ulaşabiliyor. Bu bilindik tehlikeden birisi iken diğer tehlike ise parmak izi okuma programlarıdır. İlgi çekici isimler ile kullanıcılara ücretsiz sunulan bu programlar genelde fazla izinler de istemeden mobil cihaza yükleniyor. Kullanan kullanıcının dokunmatik ekranından faydalanarak parmak izini okuyor ve hafızasına kayıt edebiliyor.” dedi.
AZ AZ VE YAVAŞ YAVAŞ PARA ÇEKİLİYOR
Ayrıca bunların dışında özellikle mobil oyunlar içine eklenen bazı kodlar ile Google Cüzdan’a erişim sağlanarak sisteme eklemiş olduğunuz kredi kartından çekim yapılması sağlandığına değinen Dinç bu çekimler ise sizin dikkatinizi çekmeyecek kadar küçük miktarlar olduğuna dikkat çekti. Dinç bu sayede az ama düzenli olarak para kaybedileceğini belirtirken bu konuda yaşanan sorunlardan dolayı mağdur olan kullanıcılar itiraz etmesi sebebiyle Google Support da uyardığını ve “GOOGLE*Satıcı Adı, GOOGNFC*Satıcı Adı, GOOGLE.COM/CH, GOOGLE*WALLET TOPUP” gibi işlemlerden gelen ödeme taleplerine olumlu yanıt verilmemesi gerektiğini dile getirdi.
PEKİ NASIL KORUNABİLİRİZ?
Akıllı telefonlarımızdan en yüksek performansı alabilmek için cihazımıza kurduğumuz bu yazılımların kaynaklarına dikkat etmeli, özellikle Play Store’un önerdiği güvenilir yazılımları tercih etmeliyiz. Bunun dışındaki yazılımları yüklerken de gerekli izinler aşamasında bizden neler istediğine bakmalı ve güvenmediğimiz hiçbir yazılıma izin vermemeliyiz. Ayrıca kaynağı bilinsin, bilinmesin kullanmadığımız yazılımları mobil cihazımıza yüklemek de cihazımızın hafızasını dolduracak ve performansında düşme yaşanmasına neden olacaktır.
En Son Haberler
-
Erzurum Emniyetinden Kamerun’a "can suyu" Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü koordinesinde...
-
A.Ü’den Obstetrik Anesteziye güncel bir bakış Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı ile...
-
İngiliz Dergi Monocle'den Erzurum'a Övgü Dolu Yazı Dünyanın sayılı kış turizm dergilerinden Monocle Yazdı: Erzurum Bulunmaz Bir İl!
-
Türk Dünyasının acı kaybı Türk Dünyasının sevilen sanatçılarından Abdurehim Heyit, tutulduğu zindanda şehit oldu.
-
TasteAtlas sitesi cağ kebabı dünyaya tanıttı… TasteAtlas (lezzet atlası), Türkiye’de mutlaka yenmesi gereken 100'den fazla yemeği belirledi ve...
-
Çin tiyatrosu Çin, toplama kamplarını güya uluslararası kamuoyuna açtı. Ancak çağrılan gazeteciler...
-
Palandöken İtalya'nın gündeminde! İtalya La Stampa medya kuruluşu Palandöken´i sayfalarına taşıyıp, ''Türkiye'yi düşünmüyorsunuz?'' diye sordu.
-
Savaş Eğilmez'den Çarpıcı Tespit! Irak Kürdistan Bölgesel Yönetiminin referandum oyununun arkasında 200 bin kişilik paralı asker var.
-
Savaş Eğilmez: Tifüs salgını 40 bin askeri öldürdü Savaş Eğilmez, Rus generale ait olduğu düşünülen mezarla ilgili açıklama yaptı.
-
İnsan vücudunda yeni organ keşfedildi "Mezenter" olarak isimlendirilen organın henüz işlevi ve yapısıyla ilgili detaylı bilgi elde edilemedi..