
- Erzurum’da kıskançlık dehşeti: 2 ölü
- Erzurum'da 6 köy virüs nedeniyle karantinaya alındı
- Erzurum'a şehit ateşi düştü
- Karasu'dan kara haber geldi
- Elazığ'da deprem: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
- Dadaş'ın yeni rakibi Trabzon oldu...
- İranlı kadının makatından uyuşturucuyu çıktı
- Sayısal Loto Erzurum'a çıktı!
- Suriye'den Erzurum'a acı haber geldi
- Erzurum'da 3 kişi sobadan zehirlendi
Doğum Yardımına Rekor Başvuru Yapıldı
![]() |
Anasayfa'ya Dön |
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Tüm EKONOMİ Haberleri | 22.06.2015 00:05:00 |

RADARHABER / ERZURUM
Anneler, doğum yardımına akın etti. Günde ortalama 3 bin 500 anne başvuruda bulunuyor. Bir ayda başvuru sayısı 100 bini buldu.Hükümetin ilk çocuk için 300, iki çocuk için 400 ve üç çocuk için 600 lira destek verdiğidoğum yardımı uygulanmasına bir ayda rekor başvuru yapıldı.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığıverilerine göre, günde ortalama 3 bin 500 anne doğum yardımı için başvuruda bulunurken, uygulamanın başladığı bir aylık sürede yapılan başvuruların sayısı 100 bine yaklaştı.
Anneler ilk doğum yardımlarını temmuz ayında alacak. Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan doğum yardımı programı, 15 Mayıs itibarıyla resmen başlamıştı. Türkiye'nin genç nüfus yapısının korunması, doğurganlık hızının artırılması amacıyla 15 Mayıs 2015'ten sonra doğum yapan tüm annelere şartsız olarak ilk çocuk için 300 lira, 2 çocuk için 400 ve 3 çocuk için 600 lira destek sağlanıyor.
Yardımdan faydalanmak için vatandaşların yeni doğan çocuğunun nüfus cüzdanıyla Aile Bakanlığı il müdürlükleri veya sosyal hizmet merkezlerine başvuruda bulunması yeterli.Yurtdışında yaşayan Türk vatandaşları ise başvurularını konsolosluklar aracılığıyla yürütecek. Doğum yardımları, evde bulunan çocuk sayısına bakarak anne sağsa annenin hesabına, değilse babası veya çocuğun bakımını üstlenen yakının hesabına yatırılacak.
HER AY ORTALAMA 100 BİN KİŞİ
Aile Bakanlığı her ay ortalama 100 bin kişiyi doğum yardımlarından faydalandırmayı hedefliyor. Doğum yardımı başvurusunun bebeğin nüfus cüzdanıyla yapılması gerekiyor. Doğan bebeğini nüfusa kaydettiren anne ya da baba bebeğin TC numarasıyla isterse bakanlığın internet sitesi üzerinden form doldurabiliyor.
İLK ÖDEMELER TEMMUZDA
Mayıs ayında yayımlanan Doğum Yardımı Yönetmeliği'ne göre ailelerin tüm başvuru ve işlemleri kurulan Doğum Yardımı Sistemi üzerinden yürütülüyor. Bu çerçevede, yapılan başvuruların usulüne uygun olup olmadığının değerlendirme işlemleri sürüyor. İlk doğum yardımı ödemeleri temmuzda yapılacak. Sabah
En Son Haberler
-
Yakutiye Belediyesi’nde sözleşme sevinci Yakutiye Belediyesi ile Hizmet İş Sendikesı arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.
-
Düzgün Market'in 24'üncü şubesi açıldı Düzgün Marketler Zinciri’nin 24’ncü halkası Dadaşken'te yoğun katılımla açıldı.
-
Düzgün Marketler 24. Şubesini Dadaşkent'te Açıyor Düzgün Marketler, Erzurumlulara hizmet etmeye ve istihdam sağlamaya devam ediyor.
-
Meclis Üyesi Cevdet Ağyürek, ETSO’ya dava açtı.. Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Cevdet Ağyürek, İdare Mahkemesi’ne başvurdu.
-
'Aşkale Akademi' ücretsiz kullanıma açılıyor Aşkale Çimento, Aşkale Akademi adlı yeni projesini büyük bir tanıtımla hizmete açtı.
-
Avukat Elmalı’dan öğrencilere ulaşım desteği Bin 225 öğrenciye ulaşım desteği sözü veren Av. Ebubekir Elmalı ilk ay yüklemelerini yaptı
-
Ömer Düzgün: Tağşişli ürün marketlerimize giremez! Başkan Düzgün: Tağşişli ürünlerin raflarda yer almaması için tedbirleri aldık.
-
MNG AVM Cihan Grup'a devrediliyor! Aydoğan Süer süreci anlattı Cihan Grup, Erzurum'da bulunan MNG AVM'yi bünyesine katıyor.
-
Berlinetta'dan Erzurum'a üretim tesisİ Dünya çikolata ve Gofret devi 'Berlinetta'dan Erzurum'a üretim tesisi kurdu.
-
Otokoç 2. El'in Erzurum bayisi açıldı İkinci el araç pazarının lideri Otokoç 2. El'in bayisi Erzurum'da hizmete girdi.