SON DAKİKA 

- Erzurum’da kıskançlık dehşeti: 2 ölü
- Erzurum'da 6 köy virüs nedeniyle karantinaya alındı
- Erzurum'a şehit ateşi düştü
- Karasu'dan kara haber geldi
- Elazığ'da deprem: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
- Dadaş'ın yeni rakibi Trabzon oldu...
- İranlı kadının makatından uyuşturucuyu çıktı
- Sayısal Loto Erzurum'a çıktı!
- Suriye'den Erzurum'a acı haber geldi
- Erzurum'da 3 kişi sobadan zehirlendi
Erzurum’da trafiğe kayıtlı 20 bin 939 traktör var
![]() |
Anasayfa'ya Dön |
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Tüm EKONOMİ Haberleri | 01.05.2023 11:33:00 |

RADARHABER / ERZURUM
TÜİK’in Mart 2023 verilerine göre ülkemizde trafiğe kayıtlı toplam 26 milyon 937 bin 791 araç bulunuyor. Mart ayı sonu itibarıyla trafiğe kayıtlı taşıtların %53,7'sini otomobil, %16,1'ini kamyonet, %15,9'unu motosiklet, %7,9'unu traktör, %3,5'ini kamyon, %1,8'ini minibüs, %0,8'ini otobüs ve %0,3'ünü özel amaçlı taşıtlar oluşturdu. Erzurum’da ise trafiğe kayıtlı toplam 126 bin 999 araç tespit edildi. Bu araçlardan; 63 bin 539’u otomobil, 2 bin 456’si minibüs, bin 201 otobüs, 28 bin 4’ü kamyonet, 5 bin 999’ü kamyon, 3 bin 797’ü motosiklet, 734’ü özel amaçlı araç ve 20 bin 939’ü traktör olarak kayıtlara geçti.
Mart ayında Erzurum’da 4 bin 623 adet taşıtın devri yapıldı. Devir işlemlerinde; 3 bin sekiz adet ile otomobil ilk sırada yer alırken bin 109 adet ile kamyonet ve 239 adet ile traktör geliyor. Türkiye’de aynı dönemde toplam 1 milyon 66 bin 442 adet taşıtın devri gerçekleşti. Mart ayında 81 il içinde; en çok araç devri İstanbul, Ankara ve İzmir’de gerçekleşti. Erzurum ise; Mart 2023 döneminde Türkiye’de araç devir istatistiğinde 43’üncü sırada yer aldı.
En Son Haberler
-
Yakutiye Belediyesi’nde sözleşme sevinci Yakutiye Belediyesi ile Hizmet İş Sendikesı arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.
-
Düzgün Market'in 24'üncü şubesi açıldı Düzgün Marketler Zinciri’nin 24’ncü halkası Dadaşken'te yoğun katılımla açıldı.
-
Düzgün Marketler 24. Şubesini Dadaşkent'te Açıyor Düzgün Marketler, Erzurumlulara hizmet etmeye ve istihdam sağlamaya devam ediyor.
-
Meclis Üyesi Cevdet Ağyürek, ETSO’ya dava açtı.. Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Cevdet Ağyürek, İdare Mahkemesi’ne başvurdu.
-
'Aşkale Akademi' ücretsiz kullanıma açılıyor Aşkale Çimento, Aşkale Akademi adlı yeni projesini büyük bir tanıtımla hizmete açtı.
-
Avukat Elmalı’dan öğrencilere ulaşım desteği Bin 225 öğrenciye ulaşım desteği sözü veren Av. Ebubekir Elmalı ilk ay yüklemelerini yaptı
-
Ömer Düzgün: Tağşişli ürün marketlerimize giremez! Başkan Düzgün: Tağşişli ürünlerin raflarda yer almaması için tedbirleri aldık.
-
MNG AVM Cihan Grup'a devrediliyor! Aydoğan Süer süreci anlattı Cihan Grup, Erzurum'da bulunan MNG AVM'yi bünyesine katıyor.
-
Berlinetta'dan Erzurum'a üretim tesisİ Dünya çikolata ve Gofret devi 'Berlinetta'dan Erzurum'a üretim tesisi kurdu.
-
Otokoç 2. El'in Erzurum bayisi açıldı İkinci el araç pazarının lideri Otokoç 2. El'in bayisi Erzurum'da hizmete girdi.