![](http://www.radarhaber.com/images/arrow-sondakika.png)
- Erzurum’da kıskançlık dehşeti: 2 ölü
- Erzurum'da 6 köy virüs nedeniyle karantinaya alındı
- Erzurum'a şehit ateşi düştü
- Karasu'dan kara haber geldi
- Elazığ'da deprem: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
- Dadaş'ın yeni rakibi Trabzon oldu...
- İranlı kadının makatından uyuşturucuyu çıktı
- Sayısal Loto Erzurum'a çıktı!
- Suriye'den Erzurum'a acı haber geldi
- Erzurum'da 3 kişi sobadan zehirlendi
İş dünyası teşvik bekliyor!
![]() |
Anasayfa'ya Dön |
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Tüm EKONOMİ Haberleri | 17.06.2013 13:30:00 |
![İş dünyası teşvik bekliyor!](http://www.radarhaber.com/uploaded/mansetler/1557927962_1.jpg)
RADARHABER / ERZURUM
İş dünyası, 2004 yılında 4 yıl süreli olarak uygulanmaya başlayan, 2009 yılında da 2012 yılı sonuna kadar uzatılan Yatırımların ve İstihdamın Teşviki ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki 5084 Sayılı Kanun’un yeniden uzatılmasını bekliyor. Geçtiğimiz yıl Aralık ayı sonunda süresi sona eren, kamuoyunda istihdam teşviki olarak adlandırılan yasanın uzatılmaması işverenleri büyük bir yükün altına soktu.
İŞVEREN ZORDA
İşçi sigorta primlerinin işveren hissesinin, organize sanayi veya endüstri bölgelerinde kurulu iş yerleri için tamamının, diğer yerlerdeki iş yerleri için ise yüzde 80′inin Hazinece karşılanması şeklinde uygulanan teşviğin, uzatılmamasının kayıt dışı istihdama yol açacağı belirtiliyor. Birçok yetkilinin teşviğin uzatılacağı yönündeki açıklamalarına karşın 6 aydır beklenen yasa uygulanmaya konulmadı. ( Kaynak: Pusula Gazetesi)
En Son Haberler
-
Düzgün Market'in 24'üncü şubesi açıldı Düzgün Marketler Zinciri’nin 24’ncü halkası Dadaşken'te yoğun katılımla açıldı.
-
Düzgün Marketler 24. Şubesini Dadaşkent'te Açıyor Düzgün Marketler, Erzurumlulara hizmet etmeye ve istihdam sağlamaya devam ediyor.
-
Meclis Üyesi Cevdet Ağyürek, ETSO’ya dava açtı.. Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Cevdet Ağyürek, İdare Mahkemesi’ne başvurdu.
-
'Aşkale Akademi' ücretsiz kullanıma açılıyor Aşkale Çimento, Aşkale Akademi adlı yeni projesini büyük bir tanıtımla hizmete açtı.
-
Avukat Elmalı’dan öğrencilere ulaşım desteği Bin 225 öğrenciye ulaşım desteği sözü veren Av. Ebubekir Elmalı ilk ay yüklemelerini yaptı
-
Ömer Düzgün: Tağşişli ürün marketlerimize giremez! Başkan Düzgün: Tağşişli ürünlerin raflarda yer almaması için tedbirleri aldık.
-
MNG AVM Cihan Grup'a devrediliyor! Aydoğan Süer süreci anlattı Cihan Grup, Erzurum'da bulunan MNG AVM'yi bünyesine katıyor.
-
Berlinetta'dan Erzurum'a üretim tesisİ Dünya çikolata ve Gofret devi 'Berlinetta'dan Erzurum'a üretim tesisi kurdu.
-
Otokoç 2. El'in Erzurum bayisi açıldı İkinci el araç pazarının lideri Otokoç 2. El'in bayisi Erzurum'da hizmete girdi.
-
Erzurum istihdamına MNG katkısı Boyner Mağazası, ''Yeni Gelmedik Geri Geldik'' sloganı ile MNG'de açıldı.