SON DAKİKA 

- Erzurum’da kıskançlık dehşeti: 2 ölü
- Erzurum'da 6 köy virüs nedeniyle karantinaya alındı
- Erzurum'a şehit ateşi düştü
- Karasu'dan kara haber geldi
- Elazığ'da deprem: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
- Dadaş'ın yeni rakibi Trabzon oldu...
- İranlı kadının makatından uyuşturucuyu çıktı
- Sayısal Loto Erzurum'a çıktı!
- Suriye'den Erzurum'a acı haber geldi
- Erzurum'da 3 kişi sobadan zehirlendi
İşini beğenmeyen yandı!
![]() |
Anasayfa'ya Dön |
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Tüm EKONOMİ Haberleri | 24.12.2014 20:25:00 |

RADARHABER / ERZURUM
İŞKUR tarafından 3 kez iş önerildiği halde kabul etmeyenin sosyal yardımları kademeli olarak azaltılacak. Hükümet tasarruf önlemleri çerçevesinde sosyal yardımlara da el atıyor. Geçen yıl 20 milyar lirayı aşan doğrudan yardımların etkin kullanımı konusunda da çalışma başlatıldı.Yardım alanların bir kısmının engelliliği, yaşı gibi nedenlerle sürekli yardıma muhtaç olduğu, bir kısmının ise işsizlik gibi nedenlerle geçici olarak yardım aldığı değerlendirildi. Geçici desteğe ihtiyaç duyanların hızla yeniden işgücü piyasasına dönmesi sağlanacak. Bu amaçla, İŞKUR tarafından üç kere iş önerildiği halde çalışmayan ve bu önerileri kabul etmeyen kişilere yapılan sosyal yardımlar, kademeli olarak azaltılacak.
ÇOCUKLAR ETKİLENMEYECEK
Ancak, yardımdan yararlanan kişilerin çocuklarının kesintiden zarar görmemesine dikkat edilecek. Bunun için de örneğin çocuk okula gidiyorsa ya da daha küçük çocuklar düzenli olarak sağlık kontrollerinden geçiriliyorsa, şartlı olarak çocuklara yardım sağlanmaya devam edilecek. Kaynak : Habertürk
En Son Haberler
-
Yakutiye Belediyesi’nde sözleşme sevinci Yakutiye Belediyesi ile Hizmet İş Sendikesı arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.
-
Düzgün Market'in 24'üncü şubesi açıldı Düzgün Marketler Zinciri’nin 24’ncü halkası Dadaşken'te yoğun katılımla açıldı.
-
Düzgün Marketler 24. Şubesini Dadaşkent'te Açıyor Düzgün Marketler, Erzurumlulara hizmet etmeye ve istihdam sağlamaya devam ediyor.
-
Meclis Üyesi Cevdet Ağyürek, ETSO’ya dava açtı.. Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Cevdet Ağyürek, İdare Mahkemesi’ne başvurdu.
-
'Aşkale Akademi' ücretsiz kullanıma açılıyor Aşkale Çimento, Aşkale Akademi adlı yeni projesini büyük bir tanıtımla hizmete açtı.
-
Avukat Elmalı’dan öğrencilere ulaşım desteği Bin 225 öğrenciye ulaşım desteği sözü veren Av. Ebubekir Elmalı ilk ay yüklemelerini yaptı
-
Ömer Düzgün: Tağşişli ürün marketlerimize giremez! Başkan Düzgün: Tağşişli ürünlerin raflarda yer almaması için tedbirleri aldık.
-
MNG AVM Cihan Grup'a devrediliyor! Aydoğan Süer süreci anlattı Cihan Grup, Erzurum'da bulunan MNG AVM'yi bünyesine katıyor.
-
Berlinetta'dan Erzurum'a üretim tesisİ Dünya çikolata ve Gofret devi 'Berlinetta'dan Erzurum'a üretim tesisi kurdu.
-
Otokoç 2. El'in Erzurum bayisi açıldı İkinci el araç pazarının lideri Otokoç 2. El'in bayisi Erzurum'da hizmete girdi.