SON DAKİKA 

- Erzurum’da kıskançlık dehşeti: 2 ölü
- Erzurum'da 6 köy virüs nedeniyle karantinaya alındı
- Erzurum'a şehit ateşi düştü
- Karasu'dan kara haber geldi
- Elazığ'da deprem: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
- Dadaş'ın yeni rakibi Trabzon oldu...
- İranlı kadının makatından uyuşturucuyu çıktı
- Sayısal Loto Erzurum'a çıktı!
- Suriye'den Erzurum'a acı haber geldi
- Erzurum'da 3 kişi sobadan zehirlendi
Klonlanma tuzağından tüketici mağdur
![]() |
Anasayfa'ya Dön |
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Tüm EKONOMİ Haberleri | 26.05.2014 13:25:00 |

RADARHABER / ERZURUM
Tüketici derneklerine klonlanmış telefonlardan dolayı birçok şikâyet geldiğini belirten Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı Nihat Altay; vatandaşların bu konuyla alakalı izleyecekleri yol hakkında bilgi verdi. Tüketici Birliği Federasyonu (TBF) Üyesi ve Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı Nihat Altay konuyla yaptığı açıklamada, “Teknolojinin gelişmesi ile birlikte ülkemize kaçak yollarla sokulan ve yurtdışından yolcu beraberinde getirilen telefonlarda artış olduğu gözlenmektedir. Bu telefonlara yapılan IMEI klonlama işlemi birçok tüketiciyi mağdur etmekte, telefonu garantili ve faturalı olan vatandaşın cihazının IMEI numarası çalınarak kaçak yollarla sokulan cihazlarla eşleştirilmektedir.Bu durumda tüketicinin izleyeceği 2 yol vardır. Bu tür mağduriyetlerin önüne geçmek amacı ile 5809 sayılı kanunun 57. maddesinde elektronik kimlik bilgisi kopyalanmış gerçek cihazların sadece eşleşme yapılan abone numaraları ile kullanabileceğine ilişkin düzenlemeden yola çıkarak; Tüketici ister şahsı hattına ait numarayı, ister başka bir hata ait numarayı, klonlanmış cep telefonu ile eşleştirebilir ve sadece bir numaradan cihaz kullanılabilir. Yetkili servisler klonlanmış telefon ile cep numarasını eşleştirmektedirler. Mağdur tüketiciler telefonlarının yetkili servislerine müracaat ederek eşleşme yaptırabilirler. İkinci seçenek Tüketici Hakem Heyetlerine veya Tüketici Mahkemelerine müracaat edip yasal süreci beklemektir. Tüketici Hakem Heyetlerinde süreç çok uzun olduğundan 30 gün içerisinde telefonun kapanacağı hesaba katılarak Tüketici Hakem Heyetlerine müracaat edilmelidir. Ancak karşılaştığımız şikâyetlerde Tüketici Hakem Heyetlerinin, vatandaşın cihazı faturalı-garantili olsa dahi başvuruyu kabul etmediği yönündedir. Bu uygulama ile Tüketici Kanununun 1. maddesi görmemezlikten gelinerek tüketicinin mağdur olmasına sebebiyet verilmektedir. Bu nedenle garantisi devam eden faturalı klonlanmış telefonların müracaatlarını Tüketici Hakem Heyetlerinin kabul etmesi gerekmektedir.” diye konuştu.
En Son Haberler
-
Yakutiye Belediyesi’nde sözleşme sevinci Yakutiye Belediyesi ile Hizmet İş Sendikesı arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.
-
Düzgün Market'in 24'üncü şubesi açıldı Düzgün Marketler Zinciri’nin 24’ncü halkası Dadaşken'te yoğun katılımla açıldı.
-
Düzgün Marketler 24. Şubesini Dadaşkent'te Açıyor Düzgün Marketler, Erzurumlulara hizmet etmeye ve istihdam sağlamaya devam ediyor.
-
Meclis Üyesi Cevdet Ağyürek, ETSO’ya dava açtı.. Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Cevdet Ağyürek, İdare Mahkemesi’ne başvurdu.
-
'Aşkale Akademi' ücretsiz kullanıma açılıyor Aşkale Çimento, Aşkale Akademi adlı yeni projesini büyük bir tanıtımla hizmete açtı.
-
Avukat Elmalı’dan öğrencilere ulaşım desteği Bin 225 öğrenciye ulaşım desteği sözü veren Av. Ebubekir Elmalı ilk ay yüklemelerini yaptı
-
Ömer Düzgün: Tağşişli ürün marketlerimize giremez! Başkan Düzgün: Tağşişli ürünlerin raflarda yer almaması için tedbirleri aldık.
-
MNG AVM Cihan Grup'a devrediliyor! Aydoğan Süer süreci anlattı Cihan Grup, Erzurum'da bulunan MNG AVM'yi bünyesine katıyor.
-
Berlinetta'dan Erzurum'a üretim tesisİ Dünya çikolata ve Gofret devi 'Berlinetta'dan Erzurum'a üretim tesisi kurdu.
-
Otokoç 2. El'in Erzurum bayisi açıldı İkinci el araç pazarının lideri Otokoç 2. El'in bayisi Erzurum'da hizmete girdi.