
- Erzurum’da kıskançlık dehşeti: 2 ölü
- Erzurum'da 6 köy virüs nedeniyle karantinaya alındı
- Erzurum'a şehit ateşi düştü
- Karasu'dan kara haber geldi
- Elazığ'da deprem: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
- Dadaş'ın yeni rakibi Trabzon oldu...
- İranlı kadının makatından uyuşturucuyu çıktı
- Sayısal Loto Erzurum'a çıktı!
- Suriye'den Erzurum'a acı haber geldi
- Erzurum'da 3 kişi sobadan zehirlendi
Rektör Çomaklı’dan Başkan Yücelik’e ziyaret
![]() |
Anasayfa'ya Dön |
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Tüm EKONOMİ Haberleri | 20.08.2021 15:24:00 |

RADARHABER / ERZURUM
Üniversite-Toplum, Üniversite-Sanayi ve Üniversite-STK iş birliklerini geliştirmek, ortak projeler hakkında istişarelerde bulunmak ve paydaşlar arası iletişimi güçlendirmek üzere gerçekleştirdiği ziyaretlerine devam eden Atatürk Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı bu kapsamda Erzurum Ticaret ve Sanayi Odasını (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik ile bir araya geldi. Başkan Yücelik’in misafiri olan Rektör Çomaklı, Erzurum’da çalışmalarını sürdüren müteşebbislerin şehrin ticaret ve sanayisine önemli katkılar sağladığına vurgu yaparak, bu kuruluşları bir çatı altında toplayan ETSO’nun Atatürk Üniversitesinin en önemli paydaşlarından biri olduğuna dikkat çekti.
“Ürettiğimiz Bilgiyi Önce Şehrimizin Hizmetine Sunuyoruz”
Erzurum ve üniversitenin gelişimine katkıda bulunmak adına ilgili tüm kişi, kurum ve kuruluşlarla iş birliği ve dayanışma içinde olduklarını belirten Rektör Çomaklı, Atatürk Üniversitesinin Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi vizyonuyla hem şehre hem de bölgeye katma değer sağlandığını aktardı. Rektör Çomaklı: “Hayatın hizmetinde hep ileriye ilkesiyle yolunda devam eden Atatürk Üniversitesi, bilgi üretimi ve bilginin değere dönüşmesi adına önemli çalışmalar yürütüyor. Bu bilgiyi değere dönüştürmek ise ülkelerin kalkınmasında büyük rol oynuyor. Üniversite olarak biz de ürettiğimiz bilgiyi önce şehrimizin hizmetine sunuyoruz. Gerçekleştirdiğiminiz daha önceki projelerde bilim insanlarımız ile sanayicilerimizi bir araya getirmiş, birçok ortak fikir ortaya çıkarmıştık. Hayata geçen çalışmalardan sonra ise bu projenin daha ileri seviyeye taşınması gerektiğini gördük. Bu fikirlerimizde bizlere daima destek veren ve misafirperverliğiyle de örnek bir Erzurumlu olan Lütfü Yücelik’e teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.
“Atatürk Üniversitesi ile Yeni Çalışmalara İmza Atacağız”
Atatürk Üniversitesinin dünya üniversiteleriyle rekabet edecek seviyede bir kurum olduğunu belirten Yücelik, bu sebeple ticaret ve sanayi anlamında daima üniversitenin bilgi birikiminden faydalanma yoluna gittiklerini söyledi. Erzurum ve bulunduğu bölgenin kalkınması ve kendisini geleceğe hazırlaması için üniversite-sanayi ortaklığının oldukça önemli olduğun vurgu yapan Yücelik sözlerine şöyle devam etti: “Atatürk Üniversitesi, kentin ve bölgenin eğitim kalitesi ile iş gücü niteliğinin yükselmesi noktasında önemli uygulamalara imza atıyor. Özellikle Üniversite-Sanayi, Üniversite-STK ve Üniversite-Toplum iş birliklerinde örnek olacak projelerle eğitim, istihdam ve sosyal politikalar başta olmak üzere birçok alanda ülke yükseköğretimine değer katıyor. ETSO olarak bugüne kadar birçok projede bir araya geldiğimiz Atatürk Üniversitesi ile yeni çalışmalara imza atacağız. Bu vesileyle Rektör Çomaklı’ya istişare kültürüne sunmuş olduğu katkıdan dolayı teşekkür ediyor, çalışmalarında kendisine ve üniversite ailesine başarılar diliyorum.”
En Son Haberler
-
Yakutiye Belediyesi’nde sözleşme sevinci Yakutiye Belediyesi ile Hizmet İş Sendikesı arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.
-
Düzgün Market'in 24'üncü şubesi açıldı Düzgün Marketler Zinciri’nin 24’ncü halkası Dadaşken'te yoğun katılımla açıldı.
-
Düzgün Marketler 24. Şubesini Dadaşkent'te Açıyor Düzgün Marketler, Erzurumlulara hizmet etmeye ve istihdam sağlamaya devam ediyor.
-
Meclis Üyesi Cevdet Ağyürek, ETSO’ya dava açtı.. Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Cevdet Ağyürek, İdare Mahkemesi’ne başvurdu.
-
'Aşkale Akademi' ücretsiz kullanıma açılıyor Aşkale Çimento, Aşkale Akademi adlı yeni projesini büyük bir tanıtımla hizmete açtı.
-
Avukat Elmalı’dan öğrencilere ulaşım desteği Bin 225 öğrenciye ulaşım desteği sözü veren Av. Ebubekir Elmalı ilk ay yüklemelerini yaptı
-
Ömer Düzgün: Tağşişli ürün marketlerimize giremez! Başkan Düzgün: Tağşişli ürünlerin raflarda yer almaması için tedbirleri aldık.
-
MNG AVM Cihan Grup'a devrediliyor! Aydoğan Süer süreci anlattı Cihan Grup, Erzurum'da bulunan MNG AVM'yi bünyesine katıyor.
-
Berlinetta'dan Erzurum'a üretim tesisİ Dünya çikolata ve Gofret devi 'Berlinetta'dan Erzurum'a üretim tesisi kurdu.
-
Otokoç 2. El'in Erzurum bayisi açıldı İkinci el araç pazarının lideri Otokoç 2. El'in bayisi Erzurum'da hizmete girdi.