SON DAKİKA 

- Erzurum’da kıskançlık dehşeti: 2 ölü
- Erzurum'da 6 köy virüs nedeniyle karantinaya alındı
- Erzurum'a şehit ateşi düştü
- Karasu'dan kara haber geldi
- Elazığ'da deprem: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
- Dadaş'ın yeni rakibi Trabzon oldu...
- İranlı kadının makatından uyuşturucuyu çıktı
- Sayısal Loto Erzurum'a çıktı!
- Suriye'den Erzurum'a acı haber geldi
- Erzurum'da 3 kişi sobadan zehirlendi
Satılan her 5 sigaradan biri kaçak
![]() |
Anasayfa'ya Dön |
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Tüm EKONOMİ Haberleri | 14.10.2014 09:20:00 |
Başkan Ağa Güzelsoylar, Türkiye’de satılan her 5 sigaradan 1 tanesinin kaçak olduğunu söyledi.

RADARHABER / ERZURUM
Erzurum Bakkallar ve Manavlar Odası Başkanı Ağa Güzelsoylar, Türkiye’de satılan her 5 sigaradan 1 tanesinin kaçak olduğunu söyledi. Son zamanlarda artan kaçak sigaranın bir an önce önüne geçilmesi gerektiğini belirten Erzurum Bakkallar ve Manavlar Odası Başkanı Ağa Güzelsoylar, her geçen gün kaçak sigara oranlarının arttığını söyledi. Ağa Güzelsoylar,” Geçtiğimiz yıllarda gerileyen kaçak sigara oranı 2013 yılı başından bu yana yüzde 20’ler seviyesine çıktı. Türkiye genelinde satılan her 5 sigaradan 1 tanesi kaçak. Erzurum’da ise kaçak Türkiye ortalamasının üzerine seyrediyor. Şehrimizde kaçak sigara ticaretine son dönemde görülen artış endişe veriyor. Kaçakçılığın, gelir kaybı, dürüst esnafın iş kaybı gibi pek çok sakıncası var. Ama daha da büyük sakıncası olarak bu ürünler sokaklarda, yaş kontrolü yapılmadan, yasal sınır olan 18 yaşın altındaki kişilere satılmasıdır. Denetimsiz olarak üretilen ve satılan bu ürünlerden gençlerimizin korunması çok önemlidir. Gençlerimizi bu kaçak ürünlerden, esnafımızı da kaçak yüzünden oluşan gelir kaybından korumanın en etkili yolu denetimlerin artmasıdır. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın ücretsiz Alo 135 İhbar Hattı’nın vatandaşlar tarafından kullanımının artması sevindirici. Son dönemde kaçak sigarayı yakalayana ve yakalatana ödül mekanizması getirildi. Örneğin 10 bin paket sigara yakalatan vatandaş 7-8 bin lira ödül kazanabilecek. Fakat denetimler artırılıp kaçak sigara ile mücadele hız kazanırken kaçak ticareti körükleyecek bazın uygulamalardan da kaçınmak gerekiyor. Yasal satışını yapan ruhsatlı esnaf, kaçakçılıktaki artıştan ve oluşan haksız rekabetten son derece rahatsızdır. Bu kaçak ürünlerin sokak tezgahlarında 18 yaşından küçüklere satılması da bunun çabasıdır. Gençleri korumak ve esnafın mağduriyetini gidermek adına denetimlerin sıklaştırılması bekleniyor.“ dedi.
En Son Haberler
-
Yakutiye Belediyesi’nde sözleşme sevinci Yakutiye Belediyesi ile Hizmet İş Sendikesı arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.
-
Düzgün Market'in 24'üncü şubesi açıldı Düzgün Marketler Zinciri’nin 24’ncü halkası Dadaşken'te yoğun katılımla açıldı.
-
Düzgün Marketler 24. Şubesini Dadaşkent'te Açıyor Düzgün Marketler, Erzurumlulara hizmet etmeye ve istihdam sağlamaya devam ediyor.
-
Meclis Üyesi Cevdet Ağyürek, ETSO’ya dava açtı.. Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Cevdet Ağyürek, İdare Mahkemesi’ne başvurdu.
-
'Aşkale Akademi' ücretsiz kullanıma açılıyor Aşkale Çimento, Aşkale Akademi adlı yeni projesini büyük bir tanıtımla hizmete açtı.
-
Avukat Elmalı’dan öğrencilere ulaşım desteği Bin 225 öğrenciye ulaşım desteği sözü veren Av. Ebubekir Elmalı ilk ay yüklemelerini yaptı
-
Ömer Düzgün: Tağşişli ürün marketlerimize giremez! Başkan Düzgün: Tağşişli ürünlerin raflarda yer almaması için tedbirleri aldık.
-
MNG AVM Cihan Grup'a devrediliyor! Aydoğan Süer süreci anlattı Cihan Grup, Erzurum'da bulunan MNG AVM'yi bünyesine katıyor.
-
Berlinetta'dan Erzurum'a üretim tesisİ Dünya çikolata ve Gofret devi 'Berlinetta'dan Erzurum'a üretim tesisi kurdu.
-
Otokoç 2. El'in Erzurum bayisi açıldı İkinci el araç pazarının lideri Otokoç 2. El'in bayisi Erzurum'da hizmete girdi.