
- Erzurum’da kıskançlık dehşeti: 2 ölü
- Erzurum'da 6 köy virüs nedeniyle karantinaya alındı
- Erzurum'a şehit ateşi düştü
- Karasu'dan kara haber geldi
- Elazığ'da deprem: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
- Dadaş'ın yeni rakibi Trabzon oldu...
- İranlı kadının makatından uyuşturucuyu çıktı
- Sayısal Loto Erzurum'a çıktı!
- Suriye'den Erzurum'a acı haber geldi
- Erzurum'da 3 kişi sobadan zehirlendi
TPE Erzurum'da patent verilerini açıkladı
![]() |
Anasayfa'ya Dön |
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Tüm EKONOMİ Haberleri | 27.08.2014 10:19:00 |

RADARHABER / ERZURUM
Türk Patent Enstitüsü (TPE) yedi aylık patent başvuru verilerini açıkladı. Erzurum’dan bu yılın yedi ayında 4 patent başvurusu gerçekleştirildi. Doğu Anadolu Bölgesi illerinin yedi aylık patent başvuru sayısı da 23’e ulaştı. Bölgede en fazla sayıda patent başvurusu yapılan il Malatya olurken, Elazığ ve Erzurum 4 başvuru ile ikinci sırada kaldı. Erzurum’da ocak ayında 2, mart ve haziran ayında da bir olmak üzere 7 ayda 4 patent başvurusu kaydedildi. Doğu Anadolu Bölgesinden ise ocak, şubat aylarında 3, mart ayında 8, nisan ayında bir, mayıs ve temmuz ayında 2, haziran ayında da 4 başvuru yapıldı. Erzurum’un 7 aylık süreçte patent başvurusu bölge payı yüzde 17.39 oldu.
BÖLGE İLLERİ SIRALAMASI
TPE verilerine göre, Doğu Anadolu Bölgesi illeri içinde patent Başvurusu çokluğu bakımından Malatya ilk sırada yer aldı. Ocak-Temmuz ayları arasında 10 başvurunun bildirildiği Malatya’yı 4’Er patent başvurusu ile Elazığ ve Erzurum, 1’er patent başvurusu ile Erzincan, Hakkari ve Muş, 2 patent başvurusu ile Van ili takip etti.
PATENT TESCİLİ
2014 yılının Ocak - Temmuz ayları arasında Erzurum’dan bir Doğu Anadolu Bölgesinden ise 3 patent tescili gerçekleşti. Bölgede 10 il’den patent tescili kaydedilmezken, patent tescili yapılan iller Elazığ, Erzurum ve Van illeri olarak bildirildi. Patent tescil dönemi Erzurum ve Van illerinde mart ayı, Elazığ’da ise mayıs ayı olarak kaydedildi.
En Son Haberler
-
Yakutiye Belediyesi’nde sözleşme sevinci Yakutiye Belediyesi ile Hizmet İş Sendikesı arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.
-
Düzgün Market'in 24'üncü şubesi açıldı Düzgün Marketler Zinciri’nin 24’ncü halkası Dadaşken'te yoğun katılımla açıldı.
-
Düzgün Marketler 24. Şubesini Dadaşkent'te Açıyor Düzgün Marketler, Erzurumlulara hizmet etmeye ve istihdam sağlamaya devam ediyor.
-
Meclis Üyesi Cevdet Ağyürek, ETSO’ya dava açtı.. Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Cevdet Ağyürek, İdare Mahkemesi’ne başvurdu.
-
'Aşkale Akademi' ücretsiz kullanıma açılıyor Aşkale Çimento, Aşkale Akademi adlı yeni projesini büyük bir tanıtımla hizmete açtı.
-
Avukat Elmalı’dan öğrencilere ulaşım desteği Bin 225 öğrenciye ulaşım desteği sözü veren Av. Ebubekir Elmalı ilk ay yüklemelerini yaptı
-
Ömer Düzgün: Tağşişli ürün marketlerimize giremez! Başkan Düzgün: Tağşişli ürünlerin raflarda yer almaması için tedbirleri aldık.
-
MNG AVM Cihan Grup'a devrediliyor! Aydoğan Süer süreci anlattı Cihan Grup, Erzurum'da bulunan MNG AVM'yi bünyesine katıyor.
-
Berlinetta'dan Erzurum'a üretim tesisİ Dünya çikolata ve Gofret devi 'Berlinetta'dan Erzurum'a üretim tesisi kurdu.
-
Otokoç 2. El'in Erzurum bayisi açıldı İkinci el araç pazarının lideri Otokoç 2. El'in bayisi Erzurum'da hizmete girdi.