SON DAKİKA
- Erzurum’da kıskançlık dehşeti: 2 ölü
- Erzurum'da 6 köy virüs nedeniyle karantinaya alındı
- Erzurum'a şehit ateşi düştü
- Karasu'dan kara haber geldi
- Elazığ'da deprem: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
- Dadaş'ın yeni rakibi Trabzon oldu...
- İranlı kadının makatından uyuşturucuyu çıktı
- Sayısal Loto Erzurum'a çıktı!
- Suriye'den Erzurum'a acı haber geldi
- Erzurum'da 3 kişi sobadan zehirlendi
DAG Teleskobuna Yönelik Başarılı Bir Proje Daha
Anasayfa'ya Dön | ||
Tüm EĞİTİM Haberleri | 18.03.2019 12:00:00 |
Atatürk Üniversitesi bünyesinde başarıyla yürütülen, Türkiye'nin 2023 vizyon...
RADARHABER / ERZURUM
Atatürk Üniversitesi bünyesinde başarıyla yürütülen, Türkiye'nin 2023 vizyon projeleri arasında yer alan ve en büyük temel bilim projesi olan "Doğu Anadolu Gözlemevi"nin (DAG) ileriye dönük optik kalitesini artıracak görüntü düzeltici sistem "Derotator 2"nin (DR2) tasarımı, FMV Işık Üniversitesi-OPAM tarafından başarıyla tamamlandı. Son tasarım toplantısı, FMV Işık Üniversitesinin İstanbul Maslak'daki yerleşkesinde, 8 Mart 2019 tarihinde yapıldı.
Toplantıya; Atatürk Üniversitesi adına Atatürk Üniversitesi Astrofizik Araştırma ve Uygulama Merkezi (ATASAM) Müdürü Doç. Dr. Cahit Yeşilyaprak, ATASAM teknik ekibinden Uzm. Ast. Bülent Güçsav ve Uzm. Ast. Deniz Çöker ile DAG - Odak Düzleme Aygıtları ve AO Sistemi (ODA) Projesi Proje Müdürü ve Danışmanı Prof. Dr. Laurent Jolissaint, FMV Işık Üniversitesi ve OPAM adına Rektör Prof. Dr. Cemal İbiş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercan Solak, OPAM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Onur Keskin ve OPAM teknik ekibinden Müh. Ali Cem Ünal ile Müh. Joackim De Figueiredo katıldı.
DAG ve ODA Projeleri kapsamında yürütülen bu çalışmalarla astronomi, uzay, optik, haberleşme ve savunma sanayi sektörlerine yönelik kritik teknolojiler içeren tasarımlar ve ürünler ortaya çıktı. ATASAM Müdürü Doç. Dr. Cahit Yeşilyaprak yaptığı açıklamada; "DAG Projesi ile başlayan iki üniversite ve iki merkez arasındaki iş birliği ve ortak çalışmaların başarılı sonuçlarından biri daha tamamlanmış oldu. İki kurum arasında imzalanan protokolle çalışmalara hız verilerek, ulusal ve uluslararası anlamda ortak hizmet verebilecek bir iş birliği ortamı sağladık. Bu kapsamda üretilecek olan bütün tasarımlar, ürünler ve hizmetler, Milli Teknoloji Hamlemize de hizmet edecek ve önemli katkıda bulunacak çalışmaların temelini oluşturacak" dedi.
En Son Haberler
- Kimya alanındaki çalışma Nature dergisinde Arş. Gör. Volkan Akyıldız, kimya alanında önemli bir başarıya imza attı.
- Prof. Dr. Hasan Türkez Rektör Yardımcısı Oldu Rektörlüğe Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu’nun atanmasının ardından ilk görev değişikliği gerçekleşti.
- A.Ü'den Gastronomi Envanteri Çalıştayı Turizm Fakültesi, Erzurum’un ilçelerine yönelik kapsamlı bir çalışma gerçekleştirdi.
- Atatürk Üniversitesi'nde Erasmus hareketliliği Rektör Ömer Çomaklı, “Öğrenci değişim programları bizim için değerli” dedi.
- Atatürk Üniversitesi’nde bilimsel teşvik töreni Atatürk Üniversitesi, düzenlediği Bilimsel Teşvik Törenlerine devam ediyor.
- Deneme sınavı ücretini Yakutiye belediyesi karşılayacak Yakutiye İlçesinde oturan öğrenciler şanslı. Deneme sınavu ücretini Yakutiye Belediyesi karşılayacak.
- Atatürk Üniversitesi'nden bir başarı daha Rektör Ömer Çomaklı: Öğrencilerimizi merkeze koyan bir anlayıştayız
- Rektör Çakmak ödüllü genç araştırmacıyı misafir etti Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Arş. Gör. Adem Kantar’ı konuk etti.
- İsmail Bağrıyanık Daire Başkanı oldu Erzurum Milli Eğitim camiasını sevindiren atama. İsmail Bağrıyanık Daire Başkanı oldu.
- TURAK ekibi Rektör Çomaklı’yı ziyaret etti Turizm Eğitimi ve Akreditasyon Kurulu ekibi, Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’yı ziyaret etti.