Kültür Koleji Modern Kampüsünde Eğitime Açıldı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EĞİTİM Haberleri 23.09.2019 18:21:00
Kültür Koleji, özel eğitim ve öğretim sektörüne farklı bir soluk kazandıracak.
Kültür Koleji Modern Kampüsünde Eğitime Açıldı

Sinan AYDIN'ın haberi...
 
 
RADARHABER / ERZURUM

Özel eğitim ve öğretim sektörüne farklı bir soluk kazandıracak olan Erzurum Kültür koleji, 2019-2020 eğitim öğretim yılına yeni kampüsünde merhaba dedi. Öğrencilerini teorikte değil pratikte hayata hazırlama hedefi ile yola çıkan Kültür Koleji, daha kaliteli bir eğitim ve öğretim için 2019 – 2020 eğitim öğretim yılına yeni binasında girdi. Yıldızkent’te inşa edilen ve son derece modern bir görünüme sahip kolej binasında, özel eğitim-öğretim faaliyetleri için tüm ayrıntılar düşünülmüş. Erzurum Kültür Koleji’nin farkı, uygulanacak olan eğitim modeliyle de gözler önüne serilecek. Kültür kolejinin yeni kampüs binasının  açılışı, Erzurum protokolünün de katılımı ile yapıldı. Açılışa, Erzurum Valisi Okay Memiş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Kültür Eğitim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Akif Özsoy, sendika ve sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan tören, Erzurum bar ekibinin folklor göstersi ile devam etti. 

 
 
 
VALİ MEMİŞ: EĞİTİMDE SIRALAMAMIZI YÜKSELTMEMİZ GEREKİYOR

Yeni hizmet binasının açılış töreninde, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Törende bir konuşma yapan Erzurum Valisi Okay Memiş, '' Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen Beye çok teşekkür etmek istiyorum. Bütün devlet okullarımızda bahçesi ve çevresine bakım ve onarım olarak çok katkı sağlıyorlar. Erzurum belediyesi kadar Milli Eğitime destek veren bir başka belediye görmedim. Bizim yükümüzü de hafifletiyorsunuz. Eğitim’de sıralamamızı yükseltmemiz gerekiyor. Bu ülkenin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşması ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bize hedef olarak gösterdiği 2023 hedeflerine ulaşması bu öğrencilerimiz ve fedakâr öğretmenlerimiz sayesinde olacaktır'' dedi. 
 
 
 
 
MUSTAFA KIZILYAR: AKILLI ÖĞRENME MODELİ OLACAK

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise, '' Güzel şehrimizde eğitim kurumlarının sayısı ve niteliğinin artması bizler için sevindirici. Kültür koleji, Erzurum’a ve gençlerimize hayırlı olsun'' diye konuştu. Kültür Koleji Kurucu Müdürü Mustafa Kızılyar ise günün anlam ve önemiini belirten bir konuşma yaparak, '' Kültür Koleji olarak 2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılına yeni kampüsümüzde başlamış olmanın heyecanını ve sevincini yaşadığımız bu özel günümüzde bizlere destek olan tüm dostlarımıza teşekkürü borç biliriz. Erzurum Kültür Koleji, özel eğitim ve öğretim sektörüne farklı bir soluk kazandıracak. Öğrencilerini teorikte değil pratikte hayata hazırlama hedefi ile yola çıkan Kültür Koleji, daha kaliteli bir eğitim ve öğretim ile de farklılığını ortaya koyacak. Uygulanacak öğrenme modeli ‘Akıllı Öğrenme Modeli’ olacak. Bu modelle özgüveni gelişmiş, kendini ifade edebilen bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz” dedi. Konuşmaların ardından yeni hizmet binasının açılışı, kurdela kesimi ile yapıldı. 
 
 
 
YOL HARİTASI 'AKADEMİK DANIŞMANLIK SİSTEMİ' İLE OLUŞTURULACAK
 
Kültür Eğitim Kurumları, yüksek standartlardaki eğitim kalitesini, bilimi, kültürel gelişimi merkezine alan sürekli gelişime açık dinamizmi ve hayata donanımlı bireyler kazandırma vizyonu ile 40 yıldır eğitim sektöründe hizmet sunuyor. Kültür Okullarının temelini oluşturan ve diğer eğitim kurumlarından ayıran en önemli özellik olarak 'akademik odaklı eğitim' anlayışı gösteriliyor. Sebebi ise, alanlarında uzman, öğrenci merkezli eğitim anlayışına sahip tecrübeli ve güvenilir öğretmen kadrosu ve etkin rehberlik anlayışı ile eğitim vermesi. Radar Haber'in edindiği bilgiye göre; Kültür Koleji’nİn yol haritası, ”Akademik Danışmanlık Sistemi” ile oluşturulacak. Danışmanlık sisteminde her öğrencinin bir danışman öğretmeni bulunacak. Danışman öğretmen, veli-öğrenci dinamiğini kullanarak öğrenciler için ‘nasıl daha verimli olunur?’ sorusuna cevap arayacak. Danışman öğretmenler, bir aile bireyi gibi öğrenci ve veliyle her zaman iletişim halinde kalarak, dış etkenlerden kaynaklanma ihtimali olan sorunları henüz ortaya çıkmadan önlemeye çalışacak. 
 
 
 
KÜLTÜR’DE İKİ AYRI EĞİTİM GRUBU OLACAK 
 
 
Kültür Okulları, öğrencilerin sadece eğitsel değil, sosyal ve psikolojik gelişimine de önem veriyor. Öğrencilerin aynı zamanda kariyer ve yetenek gelişimlerini destekleyerek, onlara 21’inci yüzyıl yaşam becerilerini kazandırmayı hedefleyen Kültür Koleji’nde, rehberlik çalışma ve faaliyetleri eğitim gruplarına göre ikiye ayıracak. Lisede başlangıç grupları 9-10, ortaokulda 5-6, uzmanlık gruplarının ise, lisede 11 ve 12’nci ortaokulda 7 ve 8’inci sınıflardan oluşacak. Sistem, şöyle işleyecek: ''İki yıl süresince öğrencilerin akademik ve sosyal becerileri rehber öğretmenler tarafından yakından takip edilecek ve 10’uncu sınıfın sonuna doğru öğrencinin uzmanlık alanı belirlenecek. Bu grupların rehberlik hizmetlerinin odak noktası ise, üniversite hazırlık sürecinin doğru ve verimli bir şekilde yürütülmesi ve kariyer planlaması olacak. Yapılacak olan rehberlik çalışmaları, üniversite hazırlık çalışmalarını ve kariyer planlarını beslemek amacı ile sürdürülecek.'' 
 
Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler