
- Erzurum’da kıskançlık dehşeti: 2 ölü
- Erzurum'da 6 köy virüs nedeniyle karantinaya alındı
- Erzurum'a şehit ateşi düştü
- Karasu'dan kara haber geldi
- Elazığ'da deprem: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
- Dadaş'ın yeni rakibi Trabzon oldu...
- İranlı kadının makatından uyuşturucuyu çıktı
- Sayısal Loto Erzurum'a çıktı!
- Suriye'den Erzurum'a acı haber geldi
- Erzurum'da 3 kişi sobadan zehirlendi
Ödüllü resimler Erzurum'da sergileniyor
![]() |
Anasayfa'ya Dön |
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Tüm KÜLTÜR-SANAT Haberleri | 18.05.2013 15:09:00 |

RADARHABER / ERZURUM
Yaşar Topluluğu’nun, Türkiye’nin ilk özel resim yarışması olarak 1967 yılında başlattığı Dyo Resim Yarışması, 45 yılı geride bıraktı. Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından düzenlenen 35. Dyo Resim Yarışması’na Türkiye, Almanya, İsveç, Bulgaristan ve Romanya’dan toplam 944 sanatçı, 1585 eserle katıldı. Yarışmanın Seçici Kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonucu 58 eser sergilenmeye, 7 eser ise ödüle layık görüldü.
PROTOKOL BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ
Yaşar Holding A.Ş. Boya Grubu Başkanı Ahmet Yiğitbaşı’nın ev sahipliğini yaptığı 35. DYO Resim Yarışması Erzurum Sergisi, Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezi Fuayesi’nde açıldı.
Sergi açılışına Erzurum Vali Yardımcısı Mehmet Gök, Yakutiye Kaymakamı Ahmet Katırcı, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reşat Karcıoğlu, öğretim üyeleri ve öğrencileri, İl Kültür ve Turizm Müdürü Fikret Öztürk, Yaşar Topluluğu yönetici ve çalışanları, Pınar ve Boya Bayileri ile pek çok sanatçı ve sanatsever katıldı.
31 MAYIS'A KADAR AÇIK KALACAK
31 Mayıs 2013 tarihine kadar Erzurumlu sanatseverlerle buluşacak olan sergide, sanatseverlere Dyo Resim Yarışması Seçici Kurulu’nda yer alan Prof. Atilla Atar, Prof. Ergin İnan, Prof. Dr. Bedri Karayağmurlar, Prof. Dr. Mustafa Pilevneli, Yalçın Gökçebağ ve Abdülkadir Günyaz gibi usta ressamların seçtiği eserleri yakından görme fırsatı sunuluyor. Dyo Resim Yarışması, özel sektör tarafından düzenlenen ilk ve en uzun soluklu yarışma olma özelliğiyle öne çıkıyor. Şimdiye kadar sayısız sanatçıya kucak açan yarışmaya, 45 yıllık süreçte 12 bin 886 sanatçı, 21 bin 715 eserle katıldı. 196 sanatçıya ödül verildi ve 2 bin 773 eser, 25 şehirde 127 sergi ile sanatseverlerle buluşturuldu.
HEPSİ PAHA BİÇİLMEZ ESERLER
Yarışmaya katılan M. Yoldan Aktürk’ün “Tanık”, Bülent Ufuk Çamlıbel’in “Arakhne’nin Günlüğü”, H.Gül Diri’nin “Aynadaki İz”, Ayşegül Doğan’ın “İsimsiz” adlı eserleri pentür dalında ödül alırken; özgün baskı dalında ise Cansu Kuzu’nun “Format”, Hasan Kıran’ın “Çatalhöyük’te Yaşam I” ve Ali Açıkalın’ın “İsimsiz” adlı eserleri ödül kazandı. Pentür dalında 4 esere 12’şer bin TL, özgün baskı dalında 3 esere 5’er bin TL Başarı Ödülü verildi.
35. Dyo Resim Yarışması ödül töreni Aralık 2012 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilmişti. 2013 yılında ödül alan ve sergilenmeye değer bulunan eserler İzmir, Antalya, Gaziantep ve Ankara’da sergilendi. Erzurum / Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezi’nde 31 Mayıs 2013 tarihine kadar sergilenecek. Daha sonra 35. DYO Resim Yarışması sergisi Krasnodar/Rusya’da sanatseverlerle buluşacak.
En Son Haberler
-
Erzurum Gastronomi'de öncü iller arasına girdi Erzurum, son 1 yılda bir çok ürününe coğrafi işaret belgesi alarak patentleştirdi.
-
Halk Oyunları Ekibi bölge grup birincisi oldu Büyükşehir Halk Oyunları Ekibi, kentte yapılan grup müsabakalarında birinci oldu.
-
Türkiye Kültür Yolu Festivalleri başlıyor Kapadokya Balon ve Kültür Yolu Festivali 5-13 Ağustos’ta Nevşehir’de
-
Murat Küçükuğurlu Erzurum Vakıflarını yazdı Prof. Dr. Murat Küçükuğurlu, son çalışmasında Erzurum Vakıfları’nı ele aldı.
-
Depremzede öğrenciler için sinema etkinliği Kentte misafir edilen depremzede öğrenciler “Umudunu Kaybetme” filminde buluştu.
-
Erzurum’da tiyatro sezonu açılıyor Şehir Tiyatrosu, Dede Korkut Söylencesi oyunu ile yeni sezon için perdelerini açıyor.
-
‘İman Ayetleri Hat Sergisi’ Erzurum’da açıldı ‘İman Ayetleri Hat Sergisi’ Erzurum’da sanatseverlerle buluştu...
-
Aziziye Belediyesi şiire doyuracak Aziziye Belediyesi, dev kültür organizasyonlarına bir yenisini daha ekliyor.
-
Kocaeli’de Erzurum tanıtım günleri başlıyor ‘Palandöken’den Kartepe’ye Erzurum Tanıtım Günleri’ 24-29 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
-
Büyükşehir'den kentin kültür hayatına katkı Büyükşehir kentin kültür hayatına katkı sunmaya devam ediyor