
- Erzurum'da 3 kişi sobadan zehirlendi
- Erzurum’da kıskançlık dehşeti: 2 ölü
- Erzurum'da 6 köy virüs nedeniyle karantinaya alındı
- Erzurum'a şehit ateşi düştü
- Karasu'dan kara haber geldi
- Elazığ'da deprem: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
- Dadaş'ın yeni rakibi Trabzon oldu...
- İranlı kadının makatından uyuşturucuyu çıktı
- Sayısal Loto Erzurum'a çıktı!
- Suriye'den Erzurum'a acı haber geldi
- Erzurum'da 3 kişi sobadan zehirlendi
- Erzurum’da kıskançlık dehşeti: 2 ölü
Büyükşehir’den yeni bir kentsel dönüşüm projesi
![]() |
Anasayfa'ya Dön |
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Tüm ERZURUM Haberleri | 29.06.2018 11:00:00 |

RADARHABER / ERZURUM
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, ‘İnsan odaklı’ bir projeye daha imza atıyor. Türkiye’de örnek gösterilecek bir çalışma olan ‘Kevelciler Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’ hayata geçti. Kamulaştırma maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle vatandaşlarla anlaşma yoluna gidilerek ve kısmi kamulaştırma yapılarak gerçekleştirilen projede, semt sakinlerine ev ve işyeri verilmesi vatandaşları memnun etti. Başkan Mehmet Sekmen, “Vatandaşlarımızla ortaklaşa harika bir projeye imza atıyoruz” dedi. Erzurum’da Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Vizyon’ projelerinden biri olan ‘Kevelciler Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’ uygulama işlemleri sonrası yıkımla başladı. Kentin en eski yerleşim yerlerinden biri olan bölgede dokuyu bozmadan gerçekleştirilmesi planlanan projede ekipler çalışmalarına başlarken, proje özellikleriyle dikkat çekti. Bölgenin geleneksel dokusundan ve yöresel mimarisinden uzaklaşmadan gerçekleştirilecek olan kentsel dönüşüm çalışmasında semt sakinlerinin ortaklığı süreci hızlandırdı. Vatandaşlarla birebir görüşerek projenin hayata geçmesini sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, bölgenin kent estetiğine uygun olmadığını anımsatarak, özellikle deprem riskine karşı önlem almak amacıyla hareket ettiklerini bildirdi.
Başkan Sekmen, “Söz konusu alanda sit alanı bulunması nedeniyle projemiz, Erzurum Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 3046 sayılı kararıyla onaylanmış ve Kelevciler’de şehir dokusunun korunmasına da katkı sağlanmıştır” diye konuştu.
Bölgedeki çarpık yapılaşmayı ortadan kaldıracaklarını kaydeden Başkan Sekmen, “Kamulaştırma maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle vatandaşlarla anlaşma yoluna gidilerek ve kısmi kamulaştırma yapılarak projeye katılımları istenerek sürece başladık. Hak sahiplerinin alacakları kamulaştırma miktarlarına karşılık yeni projede sözleşme karşılığı konut veya ticaret alanlarından herhangi birinden alma fırsatı verildi. Bu yöntemle hem vatandaşın göç etmesi önlendi hem de üzerinde önemle durulan yerinde dönüşüm gerçekleştirildi” dedi. Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında bölge halkının hayat standartlarını yükseltmek ve daha güvenilir sağlıklı bir çevre oluşturmak için ilk adımın atıldığını kaydeden Başkan Sekmen, şunları söyledi:
“Proje alanı içerisinde, gerek yapı düzensizliği ve sağlığı, gerekse imar yönünden yapılan teknik incelemeler tamamlandı. Sadece bölge halkında sınırlı kalınmadan Erzurum genelini olumlu yönde etkileyecek 8 adet (7-10-15 metrelik) araç yolu açılarak şehir trafiğinde ulaşımı kolaylaştırmayı planlıyoruz. Ayrıca bölgede yapılacak konut altı otopark ile dar sokaklarda park sorununun önüne geçeceğiz. Bunların yanı sıra çalışma alanı sınırları içerisinde kalan tescilli yapılar ve cami alanları korunarak, genişletilerek yeniden düzenlenecek. Bu projenin hayat bulmasında desteklerini esirgemeyen semt sakinlerine teşekkür ediyorum.”
En Son Haberler
-
Büyükşehir’den Karayazı ve Karaçoban'da birlik sofrası Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin "Birlik Sofraları" programı devam ediyor.
-
Cemre Erzurum'da sadece bir kız ismidir! Erzurum'da cemre düştükten sonra kar yağışı ve tipi şiddetini artırınca, birçok farklı yorum yapıldı.
-
Erzurum nüfusu bir yılda 4 bin 988 kişi azaldı İl nüfusu 2023 yılına göre binde 0.6 oranındaki düşüşle 4 bin 988 kişi azalarak 745 bin 5’e indi.
-
Erzurum'da dondurucu soğuklar etkili oluyor Yılın ilk Erzurum'da günü dondurucu soğuklar etki oldu. Tekman, eksi 21.7 dereceyi gördü.
-
Dadaşlar İstanbul'da buluşuyor 17-20 Ekim tarihleri arasında yapılacak ‘Erzurum Kültür Buluşması’ etkinliğinin ön tanıtımı yapıldı.
-
Elmalı bu kez tiyatroculara maddi destek verdi Yardımseverliği ile Dadaşların gönlünde taht kuran Ebubekir Elmalı, tiyatrocuları da unutmadı.
-
Erzurum’da 271 işletmeye denetim yapıldı Erzurum'da özellikle gıda işletmelerine yönelik denetimler kesintisiz olarak devam ediyor.
-
Elmalı'dan öğrencilere ulaşım desteği Erzurumlu ünlü Hukukçu Ebubekir Elmalı, 1225 öğrenciye aylık 600 TL ulaşım desteği sağlayacak.
-
“Bu Bayram Beni Sen Giydir” projesi yüz güldürdü ETÜ “Bu Bayram Beni Sen Giydir” projesiyle çocukların yüzünü güldürdü
-
Erzurumlu Aşık Ruhani' hayatını kaybetti “Yola Bakın Belki Gelen Babamdır” gibi yüzlerce esere imza atmıştı