
- Erzurum’da kıskançlık dehşeti: 2 ölü
- Erzurum'da 6 köy virüs nedeniyle karantinaya alındı
- Erzurum'a şehit ateşi düştü
- Karasu'dan kara haber geldi
- Elazığ'da deprem: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
- Dadaş'ın yeni rakibi Trabzon oldu...
- İranlı kadının makatından uyuşturucuyu çıktı
- Sayısal Loto Erzurum'a çıktı!
- Suriye'den Erzurum'a acı haber geldi
- Erzurum'da 3 kişi sobadan zehirlendi
Kur'an bülbüllerinden muhteşem tilavet
![]() |
Anasayfa'ya Dön |
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Tüm ERZURUM Haberleri | 12.01.2018 13:01:00 |

RADARHABER / ERZURUM
Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından Binbir Hatim programları kapsamında düzenlenen Kur´an ziyafeti vatandaşları adeta mest etti. İbrahim Erkal Dadaş Kültür ve Sanat Merkezi´nde gerçekleştirilen programa Fas Kraliyet Hafızı Hişam El Azimi, Hafız Mustafa Kızılcaoğlu ve Hafız Menduh Karslı katıldı.
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Allah´ın en büyük, derin ve eşsiz bir hazine olan Kur´an-ı Kerim, Yüce Mevla´nın insanoğluna gönderdiği en büyük hediye ve nurdur. Onu anlatmak için kelime ve sıfatlar yetersizdir, hiçbir yazı Kur´an ayetleri kadar güzel ifade edemez kutsal kitabımızı. Kur´an; her yaşta ve eğitimdeki her insanın anlayabileceği kadar açık ve hikmetli bir kitaptır” dedi.
Konuşmasında Kur´an-ı Kerim´in faziletlerine dikkati çeken Başkan Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yüce Allah, Kuran-ı Kerim´i insanlara açıklayıcı bir rehber olarak göndermiştir. Onda insanlar için en kolay ve en güzel yaşam tarzını bildirmiştir. Allah´ın razı olacağı tüm ahlak özellikleri ve iman edenlerin yapmaları gereken her şey, tüm detaylarıyla Kuran´da tarif edilmiştir. Muhteşem muhtevasıyla insanoğluna İslam şuurunu aşılayan, mukaddes kitabımızda yer alan her bir ayet değer biçilemez özelliklere sahiptir. Günümüzde modern zamanların batıl beşeri ideolojileri, yeni ideoloji ve akımları miadını doldurmuştur. Yeryüzüne indiği asırdan beri her bir yüzyıl Kur´an-ı Kerim çağıdır. Erzurum; kutsal kitabımıza yeryüzünde en büyük ehemmiyeti veren İslam beldelerinden biridir. Zira Dünya´da sadece şehrimizde 1001 Hatim Geleneği mevcuttur. Pir Ali Baba Hazretleri tarafından başlatılan bu gelenek, asırlardan beri devam etmekte, her yıl aralık ve ocak aylarında kutsal kitabımız, binlerce kez hatmedilmektedir. Müminler hatm-i şeriflerde, kalp ve dillerinde sürekli Azimüş şan´ı zikrederler. Erzurumlu alim ve mübarek zatlardan Pir Ali Baba´nın, ‘Eğer her yıl 1001 hatim okursanız, Allah´ü Teala bu memleketi hususiyetle zelzeleden korur´ diyerek başlattığı bu gelenek, her bir Dadaş´ın onur ve gurur duyduğu asil bir iftihar vesilesidir.”
“Çocuklarınıza Kur´an-ı Kerim´i öğretin”
Başkan Sekmen, konuşmasında anne ve babalara seslenerek, “Kur´an-ı Kerim´i çocuklarımıza öğretip bu eğitimi en büyük öncelik olarak görmeliyiz. Hakiki Müslüman hayatı Kur´an´da bulan, Kur´an´ı hayatına uygulayan ve ona hizmet edendir. Unutmayalım ki, Kur´an, insanların dertlerinin şifa kaynağı, bireysel ve toplumsal problemlerinin de çözüm adresidir. Kur´an-ı Kerim huzurlu bir toplumun inşası için sağlıklı nesillerin yetişmesinde haneleri ve mabetleri birer eğitim yuvasına dönüştürmüştür. Gençlerimiz günümüzde teknolojinin sanal esiri olmuş, gri, boş ve karanlık bir dünyanın kuşatması altındadır. Şu bir gerçektir ki, Kur´an-ı Kerim ile birlikte hayatını manevi bir iklime adayan nesiller çağa damga vuracak dehaları yetiştirecektir. Âlimlerin, ulemaların, sultanların, cihana hükmedenlerin rehberi Kur´an-ı Kerim´i okumak, anlamak ve anlatmak her birimizin en temel vazifesidir” ifadelerini kullandı.
En Son Haberler
-
Büyükşehir’den Karayazı ve Karaçoban'da birlik sofrası Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin "Birlik Sofraları" programı devam ediyor.
-
Cemre Erzurum'da sadece bir kız ismidir! Erzurum'da cemre düştükten sonra kar yağışı ve tipi şiddetini artırınca, birçok farklı yorum yapıldı.
-
Erzurum nüfusu bir yılda 4 bin 988 kişi azaldı İl nüfusu 2023 yılına göre binde 0.6 oranındaki düşüşle 4 bin 988 kişi azalarak 745 bin 5’e indi.
-
Erzurum'da dondurucu soğuklar etkili oluyor Yılın ilk Erzurum'da günü dondurucu soğuklar etki oldu. Tekman, eksi 21.7 dereceyi gördü.
-
Dadaşlar İstanbul'da buluşuyor 17-20 Ekim tarihleri arasında yapılacak ‘Erzurum Kültür Buluşması’ etkinliğinin ön tanıtımı yapıldı.
-
Elmalı bu kez tiyatroculara maddi destek verdi Yardımseverliği ile Dadaşların gönlünde taht kuran Ebubekir Elmalı, tiyatrocuları da unutmadı.
-
Erzurum’da 271 işletmeye denetim yapıldı Erzurum'da özellikle gıda işletmelerine yönelik denetimler kesintisiz olarak devam ediyor.
-
Elmalı'dan öğrencilere ulaşım desteği Erzurumlu ünlü Hukukçu Ebubekir Elmalı, 1225 öğrenciye aylık 600 TL ulaşım desteği sağlayacak.
-
“Bu Bayram Beni Sen Giydir” projesi yüz güldürdü ETÜ “Bu Bayram Beni Sen Giydir” projesiyle çocukların yüzünü güldürdü
-
Erzurumlu Aşık Ruhani' hayatını kaybetti “Yola Bakın Belki Gelen Babamdır” gibi yüzlerce esere imza atmıştı