SON DAKİKA 

- Erzurum’da kıskançlık dehşeti: 2 ölü
- Erzurum'da 6 köy virüs nedeniyle karantinaya alındı
- Erzurum'a şehit ateşi düştü
- Karasu'dan kara haber geldi
- Elazığ'da deprem: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
- Dadaş'ın yeni rakibi Trabzon oldu...
- İranlı kadının makatından uyuşturucuyu çıktı
- Sayısal Loto Erzurum'a çıktı!
- Suriye'den Erzurum'a acı haber geldi
- Erzurum'da 3 kişi sobadan zehirlendi
Vali Memiş, 15 Temmuz gazisini dinledi...
![]() |
Anasayfa'ya Dön |
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Tüm ERZURUM Haberleri | 18.03.2019 17:42:00 |

RADARHABER / ERZURUM
Erzurum Valisi Okay Memiş, 15 Temmuz Gazisi Zekeriya Çılgı’yı iş yerinde ziyaret etti. 15 Temmuz’un bir halk destanı olduğunu dile getiren Vali Memiş, tarihimizde böyle bir alçaklığın görülmediğini söyledi. Merkez Yakutiye İlçesine bağlı Kurtuluş Mahallesinde bulunan iş yerine giden Vali Memiş, Gazi Zekeriya Çılgı’dan 15 Temmuz’da yaşadıklarını dinledi. Ankara’ya yeğeninin düğünü için gittiğini belirten Gazi Çılgı, “İlk zamanlarda bunun bir darbe olduğunu anlayamadık. Televizyonda gördükten sonra anladık. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. O gece büyük bir badire atlattık. Rabbim bize şehitlik nasip etmedi. O şerbetten bir yudumla, gazilik nasip oldu” dedi.
'Tanklar gelecek, Allah rızası için bizimle kalın...'
15 Temmuz’u darbeden çok işgal olarak gördüklerini ifade eden Çılgı, “Ne yapacağımızı nasıl koordine olacağımızı bilmiyorduk. Bir ses getirebilmek amacıyla Kızılay’a gittim. Orada polisler bizi durdurarak, ‘Bura tehdit altında, tanklar gelecekmiş. Yolu açamayız. Kalacaksanız Allah rızası için bizimle kalın’ dedi. O ara tanklar geliyor diye sesler duyuldu. 5-6 tankın arka arkaya geldiğini görünce, sizler bizim kardeşimiz yeğenimizsiniz demek amacıyla onlara doğru yürüdüm. Onlar ise ateş açarak, beni kasığımdan vurdular. O esnada yanımda bulunan yeğenlerim beni hastaneye götürdü” şeklinde konuştu.
'15 Temmuz bir halk destanıdır'
Vali Memiş de Gazi Çılgı’ya tekrar geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, yaşanan olayın Türk Milleti’nin ne kadar yüce olduğunu bir kere daha gösterdiğini belirtti. 15 Temmuz’un bir halk destanı olduğunu dile getiren Vali Memiş, Türk Milleti tarihinde böyle bir alçaklığın görülmediğini söyledi. “Devlet olarak her türlü darbeye gerekçesi ne olursa olsun karşı durmak bizim görevimiz” diyen Vali Memiş şöyle konuştu: “Valisi, emniyeti, jandarması hepsinin görevi bu tür olayların karşısında durmaktır. Fakat vatandaşın böyle bir görevi olmadığı halde o gün canını hiçe sayarak hainlerin emellerini bozması olağanüstü bir şey. Aslında Erzurum olarak bakarsak olaya bunun biraz da dadaşlık ruhuyla alakalı olduğunu düşünüyorum. O gün top yekûn demokrasinin, anayasanın ve sayın cumhurbaşkanımızın yanında olduğumuzu tüm dünyaya haykırdık.“
En Son Haberler
-
Cemre Erzurum'da sadece bir kız ismidir! Erzurum'da cemre düştükten sonra kar yağışı ve tipi şiddetini artırınca, birçok farklı yorum yapıldı.
-
Erzurum nüfusu bir yılda 4 bin 988 kişi azaldı İl nüfusu 2023 yılına göre binde 0.6 oranındaki düşüşle 4 bin 988 kişi azalarak 745 bin 5’e indi.
-
Erzurum'da dondurucu soğuklar etkili oluyor Yılın ilk Erzurum'da günü dondurucu soğuklar etki oldu. Tekman, eksi 21.7 dereceyi gördü.
-
Dadaşlar İstanbul'da buluşuyor 17-20 Ekim tarihleri arasında yapılacak ‘Erzurum Kültür Buluşması’ etkinliğinin ön tanıtımı yapıldı.
-
Elmalı bu kez tiyatroculara maddi destek verdi Yardımseverliği ile Dadaşların gönlünde taht kuran Ebubekir Elmalı, tiyatrocuları da unutmadı.
-
Erzurum’da 271 işletmeye denetim yapıldı Erzurum'da özellikle gıda işletmelerine yönelik denetimler kesintisiz olarak devam ediyor.
-
Elmalı'dan öğrencilere ulaşım desteği Erzurumlu ünlü Hukukçu Ebubekir Elmalı, 1225 öğrenciye aylık 600 TL ulaşım desteği sağlayacak.
-
“Bu Bayram Beni Sen Giydir” projesi yüz güldürdü ETÜ “Bu Bayram Beni Sen Giydir” projesiyle çocukların yüzünü güldürdü
-
Erzurumlu Aşık Ruhani' hayatını kaybetti “Yola Bakın Belki Gelen Babamdır” gibi yüzlerce esere imza atmıştı
-
Erzurum 'En Yaşanabilir Şehirler' listesinde 39'uncu sırada Türkiye'nin En Yaşanabilir Şehirleri açıklandı! Erzurum listede 39'uncu sırada...