SON DAKİKA 

- Erzurum’da kıskançlık dehşeti: 2 ölü
- Erzurum'da 6 köy virüs nedeniyle karantinaya alındı
- Erzurum'a şehit ateşi düştü
- Karasu'dan kara haber geldi
- Elazığ'da deprem: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
- Dadaş'ın yeni rakibi Trabzon oldu...
- İranlı kadının makatından uyuşturucuyu çıktı
- Sayısal Loto Erzurum'a çıktı!
- Suriye'den Erzurum'a acı haber geldi
- Erzurum'da 3 kişi sobadan zehirlendi
Valilik Açıkladı! Av sezonu kapandı
![]() |
Anasayfa'ya Dön |
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Tüm ERZURUM Haberleri | 08.03.2017 11:39:00 |
Erzurum Valiliği’nce yapılan yazılı açıklama ile, Av ve yaban hayvanlarının...

RADARHABER / ERZURUM
Erzurum Valiliği’nce yapılan yazılı açıklama ile, Av ve yaban hayvanlarının üreme dönemi başlaması nedeniyle 26 Şubat 2017 tarihinden itibaren ülkemizde av sezonunun sona erdiği belirtildi.
Yapılan açıklamada, “Ülkemizde bilindiği üzere yasal olarak kara avcılığı “av sezonu” içerisinde yapılmaktadır. Av sezonu, av ve yaban hayvanlarının eş tutma, üreme, yavru büyütme ve erginleşme gibi yaşama evreleri dikkate alınarak belirlenmekte olup, 2016-2017 Av dönemi merkez av komisyon kararı ile belirlenen av sezonu 13 Ağustos 2016 tarihinde açılmış ve 26 Şubat 2017 tarihi itibariyle kapanmıştır. Sezon dışında avlanmak kesinlikle yasaktır. Sürdürülebilir av ve yaban hayatının devamı için av sezonu dışında avlanılmaması, av ve yaban hayvanlarının rahatsız edilmemesi, yavru ve yumurtalarının toplanılmaması gerekmektedir. Bu tür yasadışı faaliyetlerde bulunanların Orman ve Su İşleri Şube Müdürlükleri, Orman İşletme Müdürlükleri, Jandarma ve Emniyet Birimleri ile Fahri Av Müfettişlerimize bildirilmesi hususunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi yaban hayatı açısından büyük önem arz etmektedir. Av sezonu dışında yasadışı av faaliyetinde bulunanların 4195 sayılı Kara Avcılığı Kanunu hükümlerince haklarında yasal işlem yapılacaktır.” denildi.
En Son Haberler
-
Büyükşehir’den Karayazı ve Karaçoban'da birlik sofrası Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin "Birlik Sofraları" programı devam ediyor.
-
Cemre Erzurum'da sadece bir kız ismidir! Erzurum'da cemre düştükten sonra kar yağışı ve tipi şiddetini artırınca, birçok farklı yorum yapıldı.
-
Erzurum nüfusu bir yılda 4 bin 988 kişi azaldı İl nüfusu 2023 yılına göre binde 0.6 oranındaki düşüşle 4 bin 988 kişi azalarak 745 bin 5’e indi.
-
Erzurum'da dondurucu soğuklar etkili oluyor Yılın ilk Erzurum'da günü dondurucu soğuklar etki oldu. Tekman, eksi 21.7 dereceyi gördü.
-
Dadaşlar İstanbul'da buluşuyor 17-20 Ekim tarihleri arasında yapılacak ‘Erzurum Kültür Buluşması’ etkinliğinin ön tanıtımı yapıldı.
-
Elmalı bu kez tiyatroculara maddi destek verdi Yardımseverliği ile Dadaşların gönlünde taht kuran Ebubekir Elmalı, tiyatrocuları da unutmadı.
-
Erzurum’da 271 işletmeye denetim yapıldı Erzurum'da özellikle gıda işletmelerine yönelik denetimler kesintisiz olarak devam ediyor.
-
Elmalı'dan öğrencilere ulaşım desteği Erzurumlu ünlü Hukukçu Ebubekir Elmalı, 1225 öğrenciye aylık 600 TL ulaşım desteği sağlayacak.
-
“Bu Bayram Beni Sen Giydir” projesi yüz güldürdü ETÜ “Bu Bayram Beni Sen Giydir” projesiyle çocukların yüzünü güldürdü
-
Erzurumlu Aşık Ruhani' hayatını kaybetti “Yola Bakın Belki Gelen Babamdır” gibi yüzlerce esere imza atmıştı