RADARHABER / ERZURUM
Kuzeydoğu Kalkınma Ajansı yatırım teşvik belgesi düzenleyebilecek. 10 milyon Türk lirasını aşmayan ve genel teşvik uygulamaları kapsamında yatırımlar için, yatırımcılar teşvik belgesi müracaatlarını KUDAKA’ya yapabilecek.
KUDAKA tarafından yapılan açıklamada, 19 Haziran 2012 tarihli ve 28328 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 2012/3305 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile kalkınma ajanslarına yatırım teşvik belgesi düzenleyebilme yetkisi verildiği bildirildi.
Bu kapsamda aşağıda belirtilen sektörlerdeki sabit yatırım tutarı 10 milyon Türk lirasını aşmayan ve genel teşvik uygulamaları kapsamında yatırımlar için, yatırımcılar yatırım teşvik belgesi müracaatlarını KUDAKA’ya yapabilecek. Diğer taraftan belediyeler ve il özel idareler de yine sabit yatırım tutarı 10 milyon Türk lirasını aşmayan hizmet ve altyapı yatırımları için teşvik belgesi müracaatlarını KUDAKA’ya verebilecek.Ayrıca yatırım teşvik mevzuatı ile ilgili güncellenmiş dokümanlara ve Erzurum, Erzincan ve Bayburt’tan oluşan TRA1 bölgesi illeri için hazırlanmış, yatırım teşvik unsurlarını örnek hesaplamalarla ve tablolarla açıklayan ‘Yeni Teşvik Sistemi TRA1 Bölgesi Uygulaması’ isimli çalışmaya KUDAKA web sitesi TEŞVİK SİSTEMLERİ bölümünden ulaşabilecek.
Konuyla ilgili detaylı bilgi için Erzurum, Erzincan ve Bayburt Yatırım Destek Ofisleriye irtibata geçilebilecek.
KUDAKA TARAFINDAN TEŞVİK BELGESİ DÜZENLENEBİLECEK SEKTÖR VE KONULAR
Gıda ürünleri ve içecek imalatı; Tekstil ürünleri imalatı (Yün ipliği hariç olmak üzere, tekstil elyafının hazırlanması ve eğirilmesi konusunda sadece modernizasyon yatırımları ve halı, tafting, dokunmamış ve örülmemiş kumaş ile çuval hariç olmak üzere tekstil dokumacılığı konusunda sadece modernizasyon yatırımları), Giyim eşyası imalatı, Derinin tabaklanması ve işlenmesi, Ağaç ve mantar ürünleri imalatı (mobilya hariç) ; hasır ve buna benzer örülerek yapılan maddelerin imalatı; Kâğıt ve kâğıt ürünleri imalatı; Rafine edilmiş petrol ürünleri ve nükleer yakıt imalatı (Madencilik yatırımları hariç); Kimyasal madde ve ürünlerin imalatı; Plastik ve kauçuk ürünleri imalatı; Metalik olmayan diğer mineral ürünlerin imalatı; Ana metal sanayi (2710 demir çelik ana sanayi hariç); Metal eşya sanayi; B.y.s. makine ve teçhizat imalatı; Büro, muhasebe ve bilgi işlem makineleri imalatı; B.y.s. elektrikli makine ve cihazların imalatı; Radyo, televizyon, haberleşme teçhizatı ve cihazları imalatı; Tıbbi aletler, hassas ve optik aletler ile saat imalatı; Motorlu kara taşıtı, römork ve yarı römork imalatı; Diğer ulaşım araçlarının imalatı (Gemi ve yat inşa yatırımları hariç); Mobilya imalatı; b.y.s. diğer imalat; Ürün paketleme hizmeti yatırımları; Belediye ve il özel idarelerinin hizmet ve altyapı yatırımları.
Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/22/kudaka-yatirim-tesvik-belgesi-duzenleyecek_2092.html