RADARHABER / ERZURUM
Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, Türkiye’de doğanın ‘müthiş bir baskı’ altında olduğunu öne sürdü. Temsilci ve Gönüllü Sorumluları Uyum Eğitimi programı öncesinde konuşan Ataç, TEMA gönüllülerine önemli tavsiyelerde bulundu.
Türkiye’nin dört bir köşesinden gelen TEMA gönüllüleri İstanbul’da buluştu. Maltepe’deki Elit Dragos Otel’de düzenlenen Temsilci ve Gönüllü Sorumluları Uyum Eğitimi programına 36 ilden yaklaşık 65 kişi katıldı. TEMA Erzurum İl Temsilcisi Işıl Bedirhanoğlu ve Temsilci Yardımcısı Onur Sağsöz’ün de katıldığı eğitim programının açılış konuşmasını yapan TEMA Vakfı Genel Müdürü Serdar Sarıgül, Türkiye’nin toprakları başta olmak üzere tüm doğal varlıkları için çaba gösterdiklerini anımsattı.
“SESSİZLERİN SESİSİNİZ”
Bu çabayı gösterirken bir hayli donanımlı olmak gerektiğini belirten Genel Müdür Sarıgül, “Hele hele bunun saha ve örgütlenme boyutunu düşündüğümüzde kapasitemizin gerçekten yeterli olması lazım. Biz sorunların yerinde ve erken çözülmesinin daha anlamlı olduğunu düşünüyoruz. Sorun ilerledikçe daha büyük bir sorun haline geliyor. Gönüllük Türkiye için çok önemli. Biz doğanın ve doğal varlıkların gönüllüsüyüz. Bugünkü şartlarda bunun çok daha anlamlı olduğunu düşünüyorum. TEMA Vakfı sesini çıkaramayan meraların, nehirlerin, ormanların, dağların, böceklerin vakfıdır. Onların sesisiniz. Bunun için çok kutsal bir iş yapıyorsunuz” dedi.
“TÜRKİYE’DE GÖNÜLLÜ OLMAK CESARET İŞİ”
TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç da konuşmasında Türkiye’de gönüllü olmanın cesaretli ve özverili bir iş olduğunu vurguladı. Çok zor bir dönemden geçildiğini ileri süren Ataç, Türkiye’de doğanın müthiş bir baskı altında olduğunu iddia etti. Ataç, şunları söyledi: Kalkınma çabalarıyla birlikte ülke ciddi bir karar aşamasına geldi ve o kararı uyguluyor. Burada bize çok iş düşüyor. Her dönemden daha zor bir dönemde görev yapacağız. Bunu yaparken çok dikkatli olacağız. STK işleri zor işlerdir, çok eleştiri alacaksınız. Sizlere çamur atılacak ama önemli olan gittiğiniz hedeftir. Bunu hep beraber yapacağız. Ülke için doğa için çalışmak insanı tatmin eden bir iştir. Biz politik bir kuruluş değiliz. TEMA şemsiyesi altında, TEMA kimliğinizle siyasetin içine girmemelisiniz. Bunun için çok dikkatli olmalısınız. Bu vakıf bir marka binlerce insanın emeğiyle oluşmuş bugüne gelmiş bir çatı.”Programda daha sonra Saha ve Gönüllülük, Kurumsal İletişim ve Çevre Politikaları, Hukuk Çalışmaları, Orman ve Kırsal Kalkınma ve Kaynak Geliştirme başlıklarında sunum yapıldı.
Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/18/tema-uyarisi_2780.html