RADARHABER / ERZURUM
Uluslararası Dergilerde en çok yayın yapan “Profesörler sınıfında” ikinci olan Prof. Dr. Mehmet Yavuz Sütbeyaz, İstanbul Bağdat Caddesi’nde Vertigo Teşhis ve Tedavi Merkezi hizmete girdi.
KULAK BURUN BOĞAZ CERRAHİSİNİN BAŞARILI PROFESÖRÜ
İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan Prof. Dr. Mehmet Yavuz Sütbeyaz, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalında, burun estetiği ve fonksiyonel endoskopik sinüs cerrahisi (FESS) başta olmak üzere; rinoloji, otoloji ve baş-boyun cerrahisi alanındaki bir çok başarılı ameliyatlara imza atan Prof. Dr. Mehmet Yavuz Sütbeyaz’ın orta ve iç kulak anatomisi, kolesteatom oluşumu, ototoksisite ve otitis media ile ilgili birçok deneysel çalışmalar, Bu çalışmalarımı ulusal ve uluslararası hakemli dergilerde yayımlanarak, Güncel konuları, bilimsel ve sosyal aktivite zenginliği ile yoğun ilgi ve beğeni toplayan kurucusu ve başkanı olduğu “Palandöken KBB Sempozyumu”nun birincisi oldu. Prof. Dr. Sütbeyaz’a SCI-SCI Expanded Index kapsamındaki uluslararası dergilerde yayımlanmış eserler ile uluslararası 175 dergide büyük değer gördü.
“YENİ YÖNTEMLERLE BURUN AMELİYATI OLDUKÇA KOLAY”
İster kadın ister erkek olsun burun yüzün en dikkat çeken bölgesi olarak kabul edildiğini ifade eden Prof.Dr. Mehmet Yavuz Sütbeyaz, “Uzun, kısa, yamuk, geniş ya da küçük burunlar sadece kişinin yüz görünüşünü bozmakla kalmıyor. Çoğu zaman fıkralara, esprilere konu olarak sosyal hayatı da olumsuz yönde etkiliyor. Oysa artık yeni yöntemlerle burun ameliyatı olmak oldukça kolay. En çok yapılan estetik operasyonların başını çeken burun ameliyatları her geçen gün gelişen tekniklerle daha da kolaylaşıyor. Fakat güzel bir buruna sahip olmak için yapılan bu ameliyatlar her zaman istenilen sonucu veremeyebiliyor. Bazen şekli bazen de sonrasında nefes alamama gibi sorunlar hastaları bu ameliyatlardan uzak tutabiliyor. Burnun iskeletinden itibaren bazı katmanları bulunuyor. İskeletin hemen üzerinde kıkırdağı saran perikondrium ve kemiği saran periosteum diye iki tane zar var.Bir doku ve vücudumuzda kendi damarı ve siniri olmayan tek doku. Sadece üstündeki zardan besleniyor. Ameliyat sırasında kıkırdağın zarını kaldırıp perikondriumun alt seviyesine inmek ise çok zahmetli bir süreç. Sadece bu teknikle burnu açmak yarım saat ile 45 dakika arasında sürüyor. Klasik yöntemlerin uygulandığı, yani perikondriumun kaldırılmadığı operasyonlar sırasında kanama oluyor, bitiminde örtücü olacak bir dokudan mahrum kalınıyor, sinirlerin olduğu bir bölgede yapıldığı için müdahale sonrasında Ağrı olabiliyor, yine damarların olduğu bir bölgede yapıldığı için ameliyat sonrasında kanama ve morluk olma ihtimali artıyor. Hâlbuki damar ve sinirlerin bulunmadığı perikondrium altı seviyede ameliyat yaparsanız bunların çoğu olmuyor.”
“VERTİGO İLE BİR SEANSLIK BAŞARILI TEDAVİ”
Prof.Dr. Sütbeyaz, yıllardan beri çekilen ağrıların ‘Vertıo’ tedavisi ile bir seanslık uygulama ile başarılı sonuçla hastanın sağlığına kavuştuğuna işaret eden Prof. Sütbeyaz, şunları söyledi:
“Kulak Burun Boğaz hekimine vertigo şikâyeti ile başvuran hastanın ilk önce vertigosuna yönelik hikayesi alınır. Bu tanıda oldukça önemli ipuçları verir. Daha sonra sistemik bir KBB muayenesi yapılır. Daha sonra vestibüler testlere geçilir. Bu konuda en önemli tanı aracı Videonistagmografi (VNG) dir. VNG özellikle BPPV (kristal kayması olarak bilinir) tanısında en önemli yöntemdir. Hastaya oturarak ve yatırarak verilen özel baş pozisyonlarıyla göz devinimleri (nistagmus) özel bir göz kamerası ile tespit edilerek bilgisayar ortamında grafiksel değerlere dönüştürülerek kaydedilir. Tespit edilen değerlerle iç kulak kanalları hakkında bilgi edinilir. Değerlendirme sonucuna göre özel manevralar (Epley, Semont v.s.) veya özel egzersizler (Barbeque) yaptırılarak kanallarda kristallerin stabilizasyonu sağlanır. Tecrübeli ellerde yapılan test ve manevralarla hastalar 1 seansta bile yıllardan beri çektiği vertigo şikâyetinden kurtulabilmektedir.
VERTİGO TEŞHİS VE TEDAVİ MERKEZİNE BÜYÜK İLGİ
Yaptığı başarılı ameliyatlarla hastaların büyük sevgisini kazanan Prof. Dr. Mehmet Yavuz Sütbeyaz, Çiftehavuzlar Bağdat Caddesi Birgen İş Merkezi’ndeki yeni tedavi merkezinde hasta randevusuna başladı.
PROF. SÜTBEYAZ KİMDİR?
İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan Prof. Dr. Mehmet Yavuz Sütbeyaz, 1990 yılında Kulak Burun Boğaz Uzmanı, 1995 yılında Doçent, 2001 yılında ise Profesör oldu. Rinoplasti ve Vertigo tedavisi başta olmak üzere, kulak ve baş boyun kanser cerrahisi konularında uzun yıllar akademik eğitim gördü. Birçok başarılı ameliyatlar gerçekleştirdi.
Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/29/profesor-sutbeyazdan-onemli-bir-merkez_7391.html