RADARHABER / ERZURUM
Garanti Bankası, Garanti Anadolu Sohbetleri’nin 98. toplantısını, Muş’ta gerçekleştirdi. Toplantıda, ilin potansiyeli ve önündeki fırsatları nasıl değere dönüştürebileceği tartışıldı. Dünya Gazetesi Başyazarı Osman Saffet Arolat’ın yönettiği, toplantıya katılan Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, ortaklık kültürü ve 23 yıllık başarı öyküsünü paylaştı.
“BAŞARIDA HEDEF ÇOK ÖNEMLİ”
Başarılı olmuş insanların, kurumların ve hatta devletlerin hayatında şans faktörünün çok az bir yere sahip olduğunu ifade Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, “Başarının en temel etkeni; her zaman uygun hedeflere yönelik zorlu çalışmalar olmuştur. Hedeflerini doğru belirlemeyen, bu hedeflere ulaşmak için zorlukları göze alamayan kişi, kurum ve devletlerin başarılı olmaları mümkün değildir. Aşkale Çimento’nun; çeyrek asra yaklaşan ve özelleştirmeyle birlikte yakaladığı başarıları bu mantık içinde değerlendirmek doğru olur sanırım.” dedi.
“PAYLAŞMA BİZİM ÖZÜMÜZDE VAR”
Paylaşmak ya da kolektif esaslar üzerine dayanan çalışma yöntemlerinin ülkemiz insanına çokta uzak olmadığını vurgulayan Yücelik, “Geleneksel değerlerimizin bir çoğunda “paylaşma” veya “birlikte hareket” olguları vardır. Kadim dostluklar ve paylaşımlar da bu coğrafyanın hep vazgeçilmezi olmuştur. 23 yıllık mücadelemizin sonunda gördük ki, hedefe ulaşmak için dikkate almamız gereken en önemli faktör planlı çalışmaktır. Tek bir plan dahilinde tüm çabaların birleştirilmesi halinde, hedefin hiç de hayal olmadığını gördük. Planlı çalışma esas itibariyle; bulunduğunuz bölgenin, ülkenin, coğrafyanın velhasıl dünyanın gerçeklerini anlamak, o gerçeklere göre hareket etmekle tarif edilebilir.” diye konuştu.
“İSTİHDAMI GELİŞTİRMEK ÖNEMLİ”
Yücelik, toplantıda yaptığı konuşmada daha sonra şöyle devam etti, “Özellikle teknolojik gelişmeler ve çevresel etkenlerle alakalı yeniliklerde sektörde öncü olduğumuzu bir kez daha ifade etmek isterim. Çok ortaklı ve aynı zamanda sürekli bir büyüme trendinde olmasıyla dikkatler üzerine çeken Aşkale Çimento, sektöründe ulusal bir marka olurken aynı zamanda öncü girişimleriyle sektöre yön vermeye başladı. Türkiye’nin kalkınma gayretlerine katkı yapmak da bize keyif veriyor. Misyonumuz gereği; özellikle istihdamı geliştirici ve ülkenin hammadde kaynaklarını en iyi şekilde değerlendirme yönündeki atılımlarımız devam ediyor. Biz Aşkale’de bir “paylaşma iklimi” meydana getirdik. Erzurum’dan Bursa’ya, Aşkale’de Van’a, Trabzon’dan Ağrı’ya, Rize’den Erzincan’a, Giresun’dan Gümüşhane’ye, Bilecik’ten Tokat’a ve Amasya’ya kadar fedakarlığı, cesareti ve yürekli olmayı esas alınca neler başarılabileceğini herkese gösterdi.”
Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/22/lutfu-yucelikten-ortaklik-kulturu-vurgusu_9178.html